Send As SMS

27 septiembre 2006

Crònica de la 2ª RedNet

La primera taula es va realitzar sota el títol “Les weblogs: una eina per fer política” on membres de la Blogsfera socialista (http://blogsfera.socialistes.org) amb diferents perfils van explicar l´objectiu de la seva weblog, experiències diverses i consells pel seu manteniment.

Per exemple, Miquel Iceta (http://www.iceta.org/blog.htm), ponent que parlava sota el perfil de “l´exemple a seguir”, va argumentar l´èxit de les weblogs basant-se en les 3 B´s (Bueno, Bonita y Barato), i, sobre tot, en què són una eina molt personal.
També va destacar la importància que tenen en el món actual per donar veu a la gent, i com eina política bidireccional.
Va detallar algunes normes positives per a qui vulgui tenir una weblog visitada: constància en el seu manteniment, obrir el ventall temàtic que es toca (sempre des d´una vessant personal, que és un dels factors més importants), demanar a la gent que ens linki, creuar material amb altres weblogs, ...

Aintzane Conesa (http://aintzaneconesa.blogspot.com/) va explicar, com a perfil de membre de la JSC Vallès Occidental amb una weblog corporativa, per què va tancar durant dos dies la seva weblog, en rebre amenaces i insults, i com va decidir continuar utilitzant aquest mitjà per arribar a la gent.
També va reflexionar sobre algunes anècdotes, on mostrà la importància de les weblogs com a font d´informació i interelació amb la ciutadania, encara que va advertir que s´ha d´anar amb compte, especialment si ets polític/a, doncs frases extretes de context poden donar peu a què algun mitjà jugui amb elles.

Joaquim Balsera (http://www.joaquimbalsera.net), el perfil del qual es va definir com a polític amb iniciativa, ens va explicar l´origen de la seva weblog i podcast i va ressaltar que ho edita tot ell, doncs vol que sigui molt personal, i que ho realitza en Mac donada la seva senzillesa. Va puntuar positivament el caire personal de les weblogs, i va recomanar l´ús de les weblogs com a un mitjà que permet molt la proximitat i interactuar amb la ciutadania.
També va comentar que la diversitat de la blogsfera és bona perquè mostra que el PSC és plural.

Nuria Aguilar (http://naguilar.blogspot.com/) pertany al Maresme, el territori bloguer per excel.lència (en sí, el seu perfil era “Maresme, el territori bloguer”). Va analitzar les circumstàncies que propicien aquesta situació: tenir gent líder propera i activa que empeny al grup (Manel Mas, Ramón Bases ...), tenir un grup de gent jove cohesionat i molt treballador, ...Va comentar també la importància de parlar sobre diversos temes, tant polítics com personals, i d´utilitzar fotos.
Va acabar fent una reflexió sobre la manca de dones en aquest entorn virtual i la necessitat d´incorporar-les.

Jessica Fillol (http://muchoquedecir.blogspot.com/) va ser ponent sota el títol “una altre forma de participar des de la base”. Ella és la coordinadora de la xarxa d´esquerra “Red Progresista” (http://www.redprogresista.net/), que és una xarxa transversal d´esquerres no vinculada a cap partit. Ella mateixa, ens va explicar, no és membre del PSC, sinó simpatitzant de la JSC, i va començar la seva weblog per dir la seva sobre les eleccions a Euskadi, doncs creu que la xarxa és també un bon lloc per parlar de política. Va explicar diversos exemples de campanyes dutes a terme a internet per gent “enxarxada” com "En mi nombre, si". Va explicar la importància de que la gent progressista estigui a internet i de fer xarxa. També de què les xarxes externes als partitstenen un paper important i que la seva autonomia és fonamental.

La segona taula tenia com a títol “”El PSC: capdavanter a la xarxa”, ens vàrem centrar en les estadístiques de la web del PSC externes (recordant que som l´únic partit que està auditat per una entitat especialitzada externa, OJD, de manera que les dades que tenim són objectives i contrastables) i les estadístiques internes, i que demostren que som el partit amb la web més visitada (segons, per exemple, Alexa, i a nivell de l´Estat).
També es va comentar el perfil de la nostra gent membre de la Blogsfera socialista (http://blogsfera.socialistes.org/), recordant l´interessant estudi del company Donaire.
Per últim, es van detallar els serveis que donem per fer acció política a la xarxa a través de la web de Montilla (http://www.montillapresident.cat/ ) on tenim serveis per fer accions a través de mòbils i a través de la web . Especialment, es va parlar sobre les descàrregues del gif animat de Montilla i la importància del butlletí i de les RSS .

A la tercera taula es va parlar sota el títol “TIC: avenços de governs socialistes" sobre les millores que hem aconseguit en l´àmbit de les TiCs amb els governs de Zapatero i de Maragall. Els ponents van ser Marc Murtra (Director General de Red.es) i Xavi Castella (Director general d´Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions).

I veure les fotos de l´acte (cortesia de Carlos Guadián) a