Ofertas de otoño en Hotel Castell d'Empo...
Déjese seducir por el Ampurdán con el siguiente especial de un fin de seman...

Ofertes de viatges a eDreams...
Reserva el teu viatge online a eDreams. Ofertes especials a la nostra pàgina web...

Per què votar CiU?

La visió del Catalunya-Euskadi des dels USA

General — Enviat per pepmartorell @ 21:00

Xafardejant el bloc d'en Vicent Partal he trobat una molt bona referència, que crec val la pena difondre: es tracta d'un article de Phil Bal a l'ESPN, la que sembla és la web de referència en esports als Estat Units. El periodista parla del partit de l'altre dia i de l'actitud espanyola al respecte, i en treu una conclusió clara: "el problema d'Espanya és que prefereix negar constantment la realitat, en comptes de celebrar la pluralitat".

Com enllaços de referència hi ha els següents:
- Text original de l'article aquí.
- Text de l'anotació d'en Vicent Partal aquí.

Una part de l'article la trobareu transcrita si cliqueu a "segueix".

 (Segueix)

Com desplegar l'Estatut, i noves persones que diuen votaran CiU

General — Enviat per pepmartorell @ 16:35

Coincidint amb un dia que hauria de ser feiner, l'Artur Mas ha presentat les seves propostes per al desplegament de l'Estatut, considerant que en només 8 anys ja se n'hi haurà tret tot el rendiment. Les detallo a l'apartat que es trobar clicant a "segueix".

D'altra banda, dues curiositats sobre noves adhesions al projecte de CiU, més o menys explícites: en Sergi Fidalgo, enfant terrible, soci periquito i freakie extrem (la seva web bé mereix una visita), felicita la proposta d'Artur Mas de suprimir el Departament de Joan Saura (el "departament florero"), si arriba a governar. Ho fa amb un article titulat "Al final votaré en Mas...".

L'altre és molt més subtil: avui el Vilaweb informa de la renúncia de Jaume Subirana a continuar dirigint la Institució de les Lletres Catalanes, destacant que ho fa "abans del canvi de govern". Canvi de govern? Tant segur ho té en Partal que CiU governarà a partir del mes vinent? Òbviament deu ser una traició de l'inconscient, o senzillament una veritat: formalment parlant, passi el que passi hi haurà algun canvi en el Govern, perquè canviarà el seu President, és clar!

 (Segueix)

Enquestes i vot ocult

General — Enviat per pepmartorell @ 12:00
Recentment ja vaig publicar una breu anotació sobre enquestes, els enllaços de les quals estan penjats a la secció de links d’aquest bloc. Al respecte, dos enllaços més interessants: un, les declaracions d’en Josep A. Duran i Lleida demanant als seus votants “no fer ni cas de les enquestes”, que demostra una clara confiança en la victòria però també una alerta a la confiança i, per tant, desmobilització.

L’altre, un interessant article d’opinió de Francesc-Marc Álvaro a El Temps, on sota el títol “Un altre vot ocult” parla de la possibilitat que les enquestes no estiguin detectant grups d’exvotants d’Esquerra que encara no declaren que votaran CiU:

“És normal que no vulguin esbombar la veritat, perquè són electors molt crítics amb CiU i poc motivats per la figura del successor de Pujol. Però Montilla els agrada encara menys i consideren que un Govern dirigit per aquest PSC seria un Govern absolutament subordinat al dictat del PSOE”



La polèmica del PP i el PSC-PSOE a Martorell: “No sigueu com ells”

General — Enviat per pepmartorell @ 11:45

L’altre dia, en un acte molt interessant al Museu d’Història de Catalunya, en Francesc-Marc Álvaro citava una frase d’un llibre d’Albert Camus (crec recordar): “no sigueu com ells”, tot referint-se a algunes coses que un futur govern de CiU hauria de canviar respecte el tripartit.

M’ha vingut la frase a la memòria veient tot el desgavell generat per l’acte de l’altre dia a Martorell, on militants del PSC-PSOE i del PP es van acabar esbatussant. És irònic que sigui el mateix dia en què Josep Piqué diu a Vilaweb que “cal recuperar el prestigi de la política”. Fer-ho a cops de garrot no sembla la millor manera.

 (Segueix)

12 d'octubre, res a celebrar

General — Enviat per pepmartorell @ 11:16

Avui no tinc res a cleberar, ni cap motiu per fer festa. Per tant, avui també treballo. No em van ni desfilades, ni commemoracions de descubriments ni hispanitats vàries. El 12 d'octubre hauria de ser feiner, i llestos. Tenim motles altres ocasions per celebrar i feer festa al llarg de l'any.

Diverses organitzacions i entitats també són d'aquest parer, com es pot veure en aquesta anotació a Vilaweb, aquest comunicat de la Unió de Joves o l'editorial de l'e-noticies. I sembla que al meu barri n'hi ha uns quants que som del mateix parer: al carrer de casa, dos bars i un restaurant obert. El quiosc funcionant com cada dia, la botiga de ceràmica oberta ("aprofito per avançar feina!" m'ha dit l'amo) i la pastisseria on els dies afortunats esmorzo a ple rendiment. Ves que no comencem a ser un país normal, i encara no ens n'haguem assabentat!!



Powered by pLog