Ofertas de otoño en Hotel Castell d'Empo...
Déjese seducir por el Ampurdán con el siguiente especial de un fin de seman...

Ofertes de viatges a eDreams...
Reserva el teu viatge online a eDreams. Ofertes especials a la nostra pàgina web...

Per què votar CiU?

02 Oct, 2006

Pel programa sobre immigració

General — Enviat per pepmartorell @ 17:19

És molt possible que la immigració esdevingui un dels temes centrals de la campanya. Com a mínim, és una de les principals preocupacions dels catalans i catalanes, com es pot veure al Baròmotre d'Opinió Política de l'Idescat (veure pàgina 2 del pdf).

Davant d'això, hi ha dues postures ben clares. CiU defensa
una política d'integració de la immigració: "la nostra paraula clau és la integració, no l'assimilació ni tampoc la interculturalitat, hem de definir uns valors bàsics de la integració".


Sobre el dret de vot dels immigrants, el mateix Duran ha expressat sovint que "el dret al vot ha de ser el final i no l’inici del debat sobre la immigració", o bé que "el vot dels immigrants ha de ser una de les conclusions d’un debat a fons sobre la seva integració però no es pot parlar només de drets sense tenir en compte els deures de respectar una cultura, uns valors, uns costums, una llengua i sobretot tot el sistema que empara la nostra Constitució, entre ells el respecte als drets de l’home i la igualtat entre l’home i la dona". En definitiva, drets però també deures.

La posició del PSC, en canvi, és força diferent com demostren les declaracions que van fer durant el mes d'agost en favor del vot dels immigrants, incloent-hi una ràpida marxa enrera. Tot i això, ara el PSC ja ho diu obertament: a la pàgina 40 del seu programa electoral, mesura 490 diuen què faran:

"Impulsar i garantir que es faci efectiu el dret a vot als immigrants en els termes que estableixi el Govern de l’Estat i les Corts Generals, recolzant les iniciatives legislatives corresponents"

Clarament, dos models diferents. Jo ho tinc molt clar!! I finalment, un parell d'articles d'en Salvador Cardús sobre el tema ("Mes responsabilitat" i "La veritable mutilació"), que m'han semblat interessants per la reflexió.

Comentaris

  1. Estic totalment d'acord, el camí passa per la integració i l'unic partit que clarament afronten el problema malgrat els perjudicis que això els hi pugui costar es CIU, els altres partits només fan discursos barats de cara a la galeria fen la viu viu i predicant com de bonic seria tot....però no afronten el problema

    Enviat per Marc — 02 Oct 2006, 17:36


Afegeix comentari






Powered by pLog