VilaWeb.cat
marcbel | Bici | dijous, 29 de juny de 2006 | 20:28h

Avui un transportista paràsit de MRW m'ha insultat i amenaçat i hem acabat amb els Mossos d'Esquadra demanant-nos amablement els documents d'identitat, i sense (aparentment) cap sanció a una clara infracció d'ocupació de carril bici.

La cosa ha anat així:

Carrer Meridiana a l'alçada de l'Hipercor, a uns 60 metres amb la confluència amb els carrers Dublín i Concepció Arenal. Uns metres abans havia vist com una furgoneta B-XXXX-WH Ford de l'empresa MRW posava els 4 intermitents i pujava a la vorera ocupant mig carril bici. Eren al voltant de les 19 hores (29/06/06).

Al passar pel costat faig l'acció de costum: mà oberta i cop a la xapa. Acció absolutament inòqua. A les furgonetes d'empresa això li dona una sonoritat gran. No em resta cap altra solució, el cop de protesta impotent davant el passotisme més que absolut de la Guàrdia Urbana de Barcelona (es neguen a fer res tot i dir-ho).

Continuo pedalant, i espero a què es posi verd el semàfor del carrer Dublín. El creuo i espero a què es posi verd el semàfor del carrer Concepció Arenal.

Aleshores es posa davant de la bici un home vestit amb el tratge de l'empresa MRW, al voltant dels 50 anys, gras i parlant només espanyol. Em demana explicacions de forma clarament alterada, nerviosa i xulesca.

Jo li explico tranquil·lament que està aparcat a sobre d'un carril bici i que això posa en perill la meva seguretat com a ciclista. Comença a dir paraules malsonants, jo li replico que si ell fa el que vol, jo també, i per això li he donat un cop al cotxe.

M'insulta, i em diu textualment si me vuelves a tocar el coche, voy a por ti mentre posa cara i to de veu de molt mala llet, té un puny tancat i amb ganes de pegar-me, tot i que és evident que no s'atreveix. Hi ha força gent al voltant, però també és clar qui té una millor forma física. També ajuda que estic absolutament tranquil i parlo pausadament. Sóc de Nou Barris i aquestes coses no m'alteren gaire. Si no tingués civisme, la cosa s'hagués solucionat tal i com vaig aprendre als carrers de la infantesa.

Li dic tranquil·lament que si vol ho solucionem amb la policia, de forma civilitzada. M'insulta i li dic que esperi, que hi truco, mentre començo a obrir la bossa. Comença a marxar, i aleshores diu, tot xulesc, Mira, ahí tienes a los Mossos. Es pensava que m'anava a tirar enrera.

Aleluia penso. Curiosament hi ha un cotxe dels Mossos!. Quants mesos han hagut de passar!. Faig senyals als Mossos i els dic que l'empleat de l'MRW m'està insultant i amenaçant. Paren el cotxe i parlem un moment. El transportista paràsit s'ha tornat un bon ciutadà ara. Ens demanen els documents d'identitat i anem caminant fins al Ford de l'MRW per comprovar que no hi ha cap desperfecte. Comproven els nostres carnets. L'empleat d'MRW demana si pot anar a cercar les cartes, i els Mossos (un home i una dona) li diuen que no. Perdó, el Mosso, que és evident que està fent una classe pràctica a la Mosso, que és jove.

El Mosso, en un to absolutament paternalista i mediador li diu al transportista paràsit que no pot aparcar a sobre del carril bici (i els insults i les amenaces?!) i que jo no puc anar colpejant els cotxes. Jo no he insultat ni amenaçat d'atropellar a ningú, però sóc tractat igual.

Jo li explico que porto més de 6 mesos cercant la policia cada dia quan hi ha un vehicle ocupant el carril bici de Meridiana, que només han de passar per allà a les 18h de qualsevol dia, i que no em queda cap altra opció. Li assenyalo, a més, la parada de bus que inhabilita el carril bici completament i absoluta uns metres més enllà.

Aleshores els Mosso diu (mentre la Mosso parla amb la centraleta per comprovar els carnets) que clar, a Barcelona es vol potenciar la bici però que no posen els mitjans, i que el carril bici hauria d'anar "no sé com, però d'alguna altra manera".

Em tornen el carnet i m'indiquen que puc marxar. Aleshores començo a parlar amb el to de veu una mica alt per la clara situació d'injustícia, la qual cosa els posa alerta. Els dic que allò és clarament una infracció, i que a les infraccions se li posen multes. Ja mirarem si li posem multa, mentre em fa senyals que marxi. Es queden parlant amb el transportista paràsit.

Marxo insultat i amenaçat, mentre una clara infracció no serà sancionada. Impunitat.

Aquesta policia a mi no em serveix.

Per precaució, i atès que he de continuar un tros per carretera (carril bici inhabilitat per dues parades de bus+finalització del carril), agafo una ruta alternativa per la vorera (més que teòric carril bici de Can Dragó) per evitar descuits de conductors d'MRW.

A l'arribar a casa truco a MRW i els comunico totes les dades de què disposo (no m'he quedat amb la matrícula), que apliquin les mesures que corresponguin sobre el treballador, i que em truquin per assegurar-me que donen instruccions als seus treballadors de no ocupar carrils bici, ni insultar ni amenaçar als ciutadans cívics. Amb les dades que he donat poden localitzar al transportista paràsit, però m'ensumo que no faran res. Tant de bo m'equivoqui!.

Jordi Portabella (ERC), dimiteix d'una vegada!. La teva incompetència cada dia posa en perill a les persones. Els carrils bici són per circular, no per fer bonic.


Comentaris: 6
  • Queixa´t!
    Xavi | dijous, 20 de juliol de 2006 | 12:04h
    Trobo molt bé el q has fet. Si no ens queixem les coses no canviaran.
    Ànims!
  • solucions...
    Sebastià| Adreça electrònica | dissabte, 1 de juliol de 2006 | 09:34h
    marc, la teva lluita és valenta i molt ferma, et felicito!

    Potser en aquestes situacions ens manca informació sobre els nostres drets, és a dir :
    Com a ciutadans podem denunciar una infracció a una parella de la policia? tinc entés que sí
    Pot la policia negar-nos aquest dret ? tinc entés que no
    Com a ciutadans podem denunciar aquests fets de des-ampar policial ? a les comissaries dels mossos es pot fer una queixa escrita (molt recomenable), i a més al Síndic de Greuges (molt efectiu).

    Més solucions poden ser anar fent fotografies d'aquests vehicles i fer un bloc amb elles, que es vegi la matrícula, el nom de l'empressa retolat, data i hora...i anar fent publicitat d'aquests prepotents conductor amparats amb les marques comercials. Pot ser molt efectiu !

    força i coratge!
    • Recull de fotos
      marcbel | dimarts, 4 de juliol de 2006 | 20:50h

      Gràcies Sebastià. S'agraeix el suport.

      Això de crear un bloc amb fotos, i tenir totes les fotos, ja ho havia pensat. És una de tantes coses que vull fer. A més, les fotos estaran georeferenciades, i es podrà obtenir una visió d'on hi ha més problemes. Sempre i quan la gent col·labori enviant fotos. Ja en parlaré. Espero que ben aviat.

      Això del Síndic de Greuges no havia pensat. Respecte als Mossos, tinc els dubtes que ells tinguin competències en trànsit urbà a Barcelona.
      • jo t'enviare fotos!!!!
        manel| Adreça electrònica | dissabte, 8 de juliol de 2006 | 11:28h
        Si fas el bloc de fotos no parare d\'enviar-te\'n del carril bici del carrer Consell de Cent jo cada dia m\'hi trobo milers de cotxes camions furgos aparcades.
        de totes maneres hi han coses que passen que no saps com arreglar. per exemple cada dia en aquest carril bici hi para un cotxe particular per fer pujar i baixar una nena minusvalida que hi viu, si no es així no se com poden fer-ho. aquest es un exemple com d\'altres que hi pot haver, la meva avia de 99 anys quan ha de sortir de casa i la vaig a buscar amb el cotxe, o be paro el cotxe en un carril bus o sobre l\'acera amb les molesties que comporta. però si no com ho he de fer? ella es incapaç de poder anar fins a la cantonada amb la meva ajuda nomes. he de cridar una ambulancia cada vegada que la duc a dinar a casa meva?
        això nomes es per dir que tot es dificil de solucionar.
        però no dubtis que rebras material a a manta de part meva si fas la web que dius: mal estat del carril bici del paralel, ocupacions de carril a consell de cent, diputació, tuset....
        acabaments sobtats de carril...jo t\'ajudaré amb el que pugui.
  • la feina de la Guàrdia Urbana
    Anònim | divendres, 30 de juny de 2006 | 22:16h
    Jo, avui he si que he trobat 2 Guàrdies Urbans amb ganes de treballar.
    Primer m'han demanat que retirés els CAT de la matrícula del cotxe, i com que no ho he fet, llavors m'han posat la multa.

    Per cert, era a la Diagonal a quarts de 4 de la tarda d'avui divendres.... que no tenien res més a fer vaja ....
  • Dimissions!
    Anònim | divendres, 30 de juny de 2006 | 09:44h
    Tura (responsable dels mossos) dimissió!
    Hereu (responsable de la guardia urbana) dimissió!

    O tots moros, o tots crsitians, Marc...

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Notícies VilaWeb

Bici-Vici

Darrers terratrèmols (M >5)

New Scientist

Planeta Softcatalà

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats