VilaWeb.cat
puigdencama | dimarts, 17 d'octubre de 2006 | 06:40h

Podeu consultar aquí la columna que servidor publica a la secció "Tomb de ravals" d'El Punt edició Camp de Tarragona d'avui .
puigdencama | dilluns, 16 d'octubre de 2006 | 17:48h

Tot i els temps d’exaltació política que vivim, res no hauria de justificar les agressions verbals, com les escridassades a membres del Pp, com tampoc són justificables les agressions físiques, com el cop de puny de Garcia Albiol, dirigent del Pp a un manifestant. Però el que es obscè és que membres del Pp, part activa d’aquestes picabaralles tavernàries, vulguin donar lliçons de democràcia a la ciutadania.
puigdencama | dissabte, 14 d'octubre de 2006 | 15:39h
AL PRESIDENT COMPANYS

El teu exemple es dreça com un cim:
sentim bullir la sang dintre l'abisme
i tot té sortida en aquell crim,
tan odiós, dels nazis i el franquisme.

Però a la vida no hi ha un solc prou tort
per a barrar el barranc d'aquell mal dia:
la terra venjarà la teva mort
i amb l'ombra passarà la tirania.

D'un mar, en surten cent. La claredat
avança. El pensament de tots empunya
la teva imatge de Llibertat,
del teu esforç pel Fur de Catalunya.

Lluitem en la certesa d'ensorrar
tot imperialisme castellà!
Joan Brossa, 1971
puigdencama | dissabte, 14 d'octubre de 2006 | 09:11h
Ahir a la nit el Correllengua va passar per Reus, amb una taula rodona sobre el català com a eina d'integració, en la qual van participar l'Anna Saperas, directora del CPNL de Reus, l'Anton Baiges d'Òmnium Cultural del Baix Camp, el president de la Casa regional d'Aragó i el Herbert Añari i jo com a representants dels Voluntaris per la Llengua. Després va haver-hi un sopar que va ser amenitzat pel cantautor tot terreny Miquel del Roig, i durant la seva actuació es va produir un fet extraordinari: un duet de manera espontània entre ell i el Joan Masdeu dels Whiskyn's que van cantar el "Boig per tu" de Sau.
puigdencama | divendres, 13 d'octubre de 2006 | 09:49h
Si teniu la sort de fer pont i encara no heu decidit què fer, em permeto fer-vos un suggeriment que es diu Albarca. Aquest poblet, del terme de Cornudella del Montsant (Priorat), està situat al peu mateix del Montsant; la muntanya sagrada, l'equivalent a Montserrat de la Catalunya Nova. Albarca de fa dècades que està a un pas de ser un altre poble abandonat. Va estar una pila d'anys amb només dos habitants, un home i una dona que, segons diuen, no es parlaven i que a més, un tenia l'accés a la clau de l'aigua i l'altre a la de l'electricitat, de manera que quan tenien una de les seves freqüents discussions, un es quedava sense aigua i l'altre sense electricitat. Albarca sembla que ha reviscolat gràcies a les segones residències, a l'interès cultural d'alguns descendents del poble com el Salvador i sobretot al turisme que s'enamora de la singularitat del Montsant. El refugi, regentat pel Lluís ofereix 24 lliteres, un menjador amb llar de foc i una serra màgica, i difícil, amb dotzenes de rutes, graus, passos, tolls, cims, barrancs, clots i coves que paga la pena descobrir.
puigdencama | dijous, 12 d'octubre de 2006 | 10:02h
"Alguns historiadors diuen que, quan els cartaginesos van desembarcar a Espanya, la soldadesca va cridar com un sol home: Span! Span!, perquè veien sortir conills com sagetes de cada arbust, de cada bardissa. El país era ple a vessar de conills. I span en llengua púnica dels cartaginesos, vol dir conill. És per això que aquella terra fou anomenada Hispània, o sia Terra de conills"
Virginia Woolf, Flush

puigdencama | dimecres, 11 d'octubre de 2006 | 09:19h

Ahir quan vaig anar a dinar a casa els pares em vaig menjar els primers pebrassos de la temporada, mon pare va anar a fer un volt pel Puig d'en Cama i en va collir un cistell ple. M'explica que de rovelló, ni un, només va trobar els nassos tallats, o sigui, que algú se li havia avançat, però sortosament havia prescindit de collir els pebrassos. El pebràs és un fong bastant desconegut, tot i que pot competir directament amb el rovelló, la textura és molt semblant i potser el gust no es tan fi com aquest, sinó que té un gust potent i lleugerament picant que fa les delícies dels que som del gra fort. El meu gust als pebrassos s'ha anat desenvolupant per substitució, els boscos del Baix Camp són literalment arrasats per boletaires més o menys professionals que van de cara a la pela, i per manca de rovellons: pebrassos. I si em féssiu triar, no sé amb què em quedaria...

Sempre que he explicat aquesta història, el personal ha acostumat a no fer-me gaire cas, ja que l'addicció al rovelló és molt forta. Millor que millor, si gairebé ningú no els cull, sempre serà ben fàcil trobar un cistell de pebrassos al bosc. 

puigdencama | dimarts, 10 d'octubre de 2006 | 11:47h

Sobirania i progrés ens diu clarament els seus objectius pels que treballen:

1. La Iniciativa Legislativa Popular (500.000 signatures) al Parlament de Catalunya per fer un referènfum d'autodeterminació

2. L'Objecció Fiscal a l'Estat espanyol per aconseguir que la Generalitat recapti tots els nostres impostos i posi fi a l'espoli fiscal

3. La internacionalització del procés cap a la sobirania dels Països Catalans i el suport d'altres nacions (Montenegro, Escòcia, Quebec...)

Em semblen tres iniciatives prou serioses i democràtiques com per a donar-hi suport, jo ja m'hi he adherit, i tu?

puigdencama | dilluns, 9 d'octubre de 2006 | 10:53h

No coneixia la periodista Anna Politkóvskaya, però segurament que gràcies a la seva feina independent s'han pogut impulsar iniciatives tant colpidores com l'exposició Txetxènia, trenquem el silenci que fa poc es podia veure a Palau de Mar de Barcelona. Aquesta exposició té un web mantingut per la Lliga pels Drets dels Pobles que ens dóna informació que normalment no ens expliquen pel telenotícies, com que els tres presidents escollits democràticament pels txetxens han estat assassinats pel govern rus o que almenys un de cada dos txetxens o bé ha mort durant la guerra o està desaparegut o desplaçat. Aquesta informació la tenim gràcies als pocs periodistes independents que la Rússia "democràtica" encara no ha fet callar, malauradament a l'Anna Politkóvskaya l'han silenciada per sempre.

puigdencama | dissabte, 7 d'octubre de 2006 | 18:24h
El David Figueres i jo vam conèixer a Josep Faulí l'any 2000, en aquell temps estàvem a la Secció de Llengua i Literatura del Centre de Lectura de Reus intentant remoure l'adormit món literari reusenc. Una de les primeres atzagaiades que vam muntar, i segurament la que millor ens va sortir va ser el curs-homenatge 10 anys sense Pedrolo, que a part de Guillem-Jordi Graells, Xavier Garcia, Jordi Coca i Maria Ginés també vam convidar el Sr. Faulí perquè ens parlés de la novel·la de Manuel de Pedrolo.
Durant la mitja horeta que vam estar fent petar la xerrada abans de la conferència vam descobrir un senyor molt educat, de la vella escola, però per sobre de tot un apassionat per la Llengua i el país. Estava molt preocupat per la denúncia que que havien presentat la professora Josefina Albert i el seu grupuscle d'ultradreta contra el rector de l'URV Lluís Arola i el reglament d'usos lingüístics de la Universitat i ens preguntava com vivíem aquesta situació. El Sr. Faulí creia que l'estratègia espanyola de desestabilitzar la Llengua anava de Sud a Nord, i que després del desgavell lingüístic creat al País Valencià, ara el front obert estava a les Terres de l'Ebre i al Camp.
En una treballada conferència, el Sr. Faulí es va centrar en la novel·la de Pedrolo durant el franquisme, un material que no ha vist mai més la llum perquè les edicions del Centre de Lectura van desestimar publicar amb el motiu que ni Pedrolo ni els ponents eren de Reus.
El Sr. Faulí va quedar content de com havia anat l'acte. El vam convidar a sopar, però va declinar la nostra oferta, tenia pressa per tornar a casa. No el veuríem mai més.

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats