VilaWeb.cat
tonifullat | dimecres, 11 d'octubre de 2006 | 12:22h

Aviso. L'endemà del 1-N, i alhora de determinar els possibles pactes, s'ha de tenir molt present, també, que el proper mes de maig hi ha eleccions municipals. Cal recordar que els ajuntaments son la base del nostre sistema democràtic  i l'institució més pròxima, visible i aparent a la ciutadania. Si canvia el país, si canvia el món, ho percebrem als nostres pobles, barris i ciutats. De manera concreta. I no és poca cosa.


La primera consideració  a fer és que alhora de fer les candidatures municipals és important estar a govern (no  imprescindible). Els ajuntaments, petits i grans, necessiten tenir bones i fluides relacions amb la Generalitat per aconseguir tirar endavant els projectes del seu municipi. Estar o no estar al govern pot ser determinant perquè un grup de persones escullin una opció política o una altra per presentar-se a les municipals del seu poble o ciutat. 

La segona consideració a fer té un caire més estratègic. A Esquerra volem ser l'esquerra nacional i els ajuntaments son l'indret  on consolidar-ho. En molts municipis, petits i mitjans, Esquerra té més  facilitats  per presentar candidatures que el PSC. Un govern tripartit col·loca a Esquerra en avantatge per davant del PSC per seguir creixent a nivell municipalista amb l'objectiu (gens utòpic) d'esdevenir la segona força política en l'àmbit local.

Pactar amb CIU és pactar amb un partit que abans de celebrar-se les eleccions municipals ja tenen garantida l'elecció de molts alcaldes, alcaldesses i regidors/es perquè són els únics en presentar-se en molts municipis (amb tendència a la baixa però molt important fa quatre dies). Des d'una perspectiva municipalista, per tant, pactar amb CIU no ens ajudaria en res.

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats