VilaWeb.cat
Arxiu: Bloc Botxí

Per consultar l'arxiu general fes clic aquí
botxi | Polític-militar | dimarts, 10 d'octubre de 2006 | 23:10h

Encara no som oficialment en campanya, però gairebé.  Veig que CiU està fent com sempre que hi ha campanya :  prémer una mica l’accelerador nacionalista.  Després ja posaran punt mort i deixaran que la pròpia embranzida acumulada tiri una estoneta, tot perdent velocitat... i fins a la propera campanya !

Per això cal rematar compromisos ara.  Compromisos sobre temes tancats.  Compromisos que qualsevulla nit pugui treure la Mònica Terribas a les seves entrevistes.  No espero cap resposta, però escric les preguntes que faria avui si pogués fer de Mònica aquesta nit i tingués al davant els Srs. Mas, Carod o Saura.

**  Si el Tribunal Prostitucional rebutja fortament l’estatut, ¿ què hem de fer ?  ¿ Demanaran a la ciutadania que acoti el cap i esperi als propers deu o quinze anys per tornar a intentar-ho ?  (no hauria de valer la resposta fugint d’estudi de “no podem pensar en aquesta opció”).

**  Si el Tribunal Prostitucional valida la majoria dels articles impugnats, però es carrega els tres o quatre punts clau (especialment la llengua), ¿ què cal fer ?  ¿Quina seria la seva estratègia ?  (...)

botxi | Polític-militar | dimarts, 10 d'octubre de 2006 | 01:35h

Aquests dies sóc a Brussel·les, des d’on he pogut seguir (una mica) les eleccions municipals i provincials.  Dic una mica perquè la meva manca de coneixement de l’holandès no em permet de llegir directament la premsa flamenca, així que només em puc nodrir de Le Soir.  Però he escoltat un bon debat a una ràdio francòfona amb convidants flamencs, a banda d’altres programes.

El discurs del nacionalisme belga dels francòfons em sonava massa proper, talment semblava una traducció al francès de la Cope o d’El Mundo (sense grolleries, val a dir) : la gasiveria dels flamencs, la seva manca de solidaritat cap a les regions menys desenvolupades del sud, el separatisme idiomàtic, el racisme contra els francòfons...  No us sona, tot això ?

Com a nacionalista català, la meva felicitació i solidaritat pels bons resultats del nacionalisme flamenc, representat pels meus admirats amics del Vlaams Belang.  El Belang ho té clar :  primer, Flandes i els flamencs.  Malgrat això els suposi no “tocar la cuixa del poder”.  El Belang és fidel al seu ideari nacionalista :  millor seguir a l’oposició que no pas pactar amb els cagalces o rebaixar plantejaments.  (...)

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Categories

Últims 30 canvis

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats