VilaWeb.cat
germa.bustamante | dimecres, 18 d'octubre de 2006 | 13:18h
El Sistema d'Emergències Mèdiques de Catalunya ha decidit fer una inversió en nous vehicles. Això és, ambulàncies noves. Com que els contribuents som gent soferta i que no sol queixar-se gaire, els responsables de renovar els vehicles han decidit que fóra bo gastar-se'ls. Així, a banda de les ambulàncies que tots coneixem, a saber, furgonetes adaptades amb tot el material necessari per fer front a emergències, trasllat de malalts... també han aprofitat per fer una compra de vehicles de gamma alta que donaran suport (suposo) al servei. En concret, parlem d'un model de vehicle, el Volkswagen Touareg, que val entre 52.000 i 108.000 (en funció del model). Cada vegada que el veig pel carrer, pintat de groc, amb les sirenes que fan plorar el meu gos, penso si no hauríem pogut passar amb un vehicle una mica més barat (no només pel que fa al preu de compra sinó també al mateniment). Pel mateix preu, s'haurien pogut comprar més vehicles menys espectaculars, però això hauria incidit en un millor servei. Tenir un Touareg és un caprici: no només per a la persona que se'l compra perquè se'l pot comprar, sinó també per a l'administració. Però sembla que en aquest país no sabem fer les coses de manera discreta i racional.
germa.bustamante | dimecres, 6 de setembre de 2006 | 12:26h
Això és el que fa el director Steven Soderbergh en la darrera pel·lícula que s'ha estrenat al nostre país, Bubble. Un film senzill, despullat de qualsevulla artifici innecessari, que va al gra, podríem dir-ne. Setanta-tres minuts aprofitats al màxim, sense que hi hagi concessions als minuts buits, Bubble és una pel·lícula que els crítics situen en la vessant experimental d'un director que ha fet productes comercials com Ocean's Eleven (i Ocean's Twelve i Ocean's Thirteen), Solaris o Traffic. Per contra, és l'autor també de cintes de caire més alternatiu, emmarcades en el nou cinema independent nord-americà, com ara Sex, Lies and Videotape, Out of Sight i Kafka.

germa.bustamante | dijous, 31 d'agost de 2006 | 13:58h
Sempre he estat partidari del concepte terme mig. Ara bé, hi ha casos i casos. Les coses no són blanques o negres, normalment, i cal evitar els extrems si no volem picar-nos els dits. Però n'hi ha que s'ho prenen molt seriosament i al peu de la lletra. Els reconeixereu de seguida. No cal que aneu a buscar-los a les tertúlies (un món a part del qual algun dia en parlarem) ni caldrà que truqueu la porta de cap ministeri. Només cal que agafeu el cotxe i sortiu a una de les (moltes) autopistes i (poques) autovies que travessen el nostre país. Allà hi trobareu els principals defensors del concepte terme mig. Per què? Doncs perquè no fan altra cosa que circular pel carril del mig, obviant les normes bàsiques de circulació i posant pals a les rodes a la circulació.
germa.bustamante | dimecres, 30 d'agost de 2006 | 11:09h
Avui és un dia feliç, molt feliç, m'atreviria a dir. Quatre ratlletes per comunicar el goig que he tingut quan m'he assabentat que el nostre estimat batlle, alcalde, amo de les claus i del bastó de Barcelona, deixa la poltrona. I se'n va, com se sol dir en aquests casos, per millorar. Ell, perquè qui no millorarà és el ministeri d'Indústria. Barcelona es queda orfe d'un dels polítics més incompetents que ha tingut la ciutat en molts anys. I és que, a més de no caure'm bé, Joan Clos deixa darrere d'ell un regueró de perles: el Fòrum, l'especulació immobiliària salvatge, una ciutat que viu pel turisme (i prou), les zones verdes (que de verd en tenen poc), la normativa d'(in)civisme... En fi (com diria ell mateix) una amalgama de serrells que encara cuegen i que el seu 'hereu' haurà d'entomar (i mirar de solucionar en la mesura del possible).

germa.bustamante | dimecres, 23 d'agost de 2006 | 12:45h
És fantàstica la capacitat que tenen els ajuntaments per posar-se les piles quan ensumen les eleccions. Durant més de dos, o fins i tot tres anys, al parc de l'Escorxador (Joan Miró) de Barcelona hi ha hagut desenes de metres de tanques que acotaven el perímetre de l'aparcament subterranis que van construir fa encara més temps. Ningú (llegiu l'Ajuntament) es va preocupar per acabar d'urbanitzar la superfície, que ocupava bona part del parc. Quina ha estat la meva sorpresa quan, a pocs mesos per a les eleccions municipals, ara ja han començat a treballar per, diguem-ne, acabar la feina que estava envestada. Tenim una classe política que no ens mereixem: una classe política que actua quan albira un interès material. Com un carterista: que et fot mà a la bossa quan no te n'adones i encara té la barra de dir-te que t'han robat.
germa.bustamante | dimarts, 22 d'agost de 2006 | 10:00h
Sóc a punt d'entrar al bar, a buscar la droga matinal per excel·lència. Miro el carrer i veig passar una noia amb bicicleta: samarreta blanc i pantalons curts (molt curts) de color groc amb alguna mena d'estampat que no arribo a copsar des de la distància. Entro al bar i en surto al cap de menys de dos minuts (la gestió d'avui ha estat ràpida, tothom està de vacances). Ja al carrer, just en el mateix punt en què havia vist la noia, torno a veure-la, en la mateixa direcció que duia feia poc més de dos minuts. Ara la veig de cara (aquest detall, sense importància), però ara sóc jo el qui va en direcció contrària. La mateixa noia, de debò, la mateixa: samarreta blanca, pantalons curts (molt curts) de color groc amb alguna mena d'estampat, passant pel mateix lloc, pel mateix punt on l'havia vist pocs instants abans. I jo intentant trobar el desllorigador: ha estat un somni? he tingut un 'deja-vu'? m'estan afectat excessivament les sessions que fem a casa de la sèrie 'X-Files'?
germa.bustamante | divendres, 18 d'agost de 2006 | 14:00h
Com moltes altres coses a la vida, el tallat té els seus secrets. Són nombrosos els elements que hi intervenen: el cafè (tant en qualitat com en quantitat), la llet (també en quantitat i, sobretot, en temperatura) i el sucre. Podria dir que ningú com el cambrer X em fa el cafè com a mi m'agrada. I ho dic i és així. Ara que tothom marxa de vacances enyoro els seus tallats, amb la mesura justa de cafè, de llet i de sucre (en aquest cas hi intervinc jo, òbviament). Res em produeix més satisfacció al matí que recollir de la barra del bar el tallat acabat de fer, amb aquella mica de crema que s'enganxa a les vores del gotet o de la tassa (depèn del dia) i aquella aroma que desprèn.
M'agrada el tallat més aviat llarguet de cafè, amb la llet a temperatura ambient a l'estiu i ben calenta a l'hivern, i un sobret de sucre. I com que no fumo i no puc experimentar el plaer de veure el tallat i fer una calada de la cigarreta (que els experts diuen que és pràcticament com tenir un orgasme), doncs em conformo amb el seu aroma, la seva textura, el seu sabor que rubrica una pausa que dóna energies per a la resta del matí. En certa manera, és com tenir un petit orgasme.
PD: Per cert, en cercles íntims, al tallat li solc dir talladet. Una petita confessió que no sempre agrada a tothom. 
germa.bustamante | dijous, 17 d'agost de 2006 | 13:32h
Aquest estiu la calor ha apretat de valent. L'ésser humà, pràctic per naturalesa, obre portes i finestres de casa per mirar de canalitzar el mínim bri d'aire amb què la canícula ens regava. Passejant (o patint, depèn de com ens ho mirem) pels carrers del meu barri d'adopció, a Sants, vaig sentir un so que feia anys que no sentia, i encara més en directe. El so d'una vella màquina d'escriure. Com us deia, feia molt de temps que no el sentit en viu. Com a molt en alguna pel·lícula, en alguna sessió de divendres a la nit. Però en directe... que en feia de temps.
Aquell so, les tecles pitjant furioses contra el rodet per damunt del qual s'hi estenia el paper em va evocar imatges de la meva infantesa. Aquells treballs de primària que feia, tant polidament com podia, amb la meva vella màquina d'escriure. Una màquina que, per cert, si regirés algun armari encara trobaria. I em vaig quedar aturat al carrer, amb el sol que em rebotia sobre el cap, sentint aquell so màgic. Vaig mirar al meu voltant i em va donar la sensació que havia retrocedit trenta anys en el temps.
    

germa.bustamante | divendres, 14 de juliol de 2006 | 14:23h
Era la primera vegada que visitava la Nau Ivanow, un espai cultural que ocupa actualment la Factoria Escènica Internacional. I ho vaig fer per assistir a l'estrena de l'obra de teatre 'L'agressor', de Thomas Jonigk, una posada en escena dura que versa sobre els abusos sexuals a menors, dirigida per Carme Portaceli. Una posada en escena crua, però molt ben treballada, darrere de la qual hi ha la coreògrafa Marta Carrasco. Impressionants els testimonis de Carlota Olcina i Llorenç Llorenç González, els dos personatges que reben els abusos per part dels seus pares. I una xifra esborronadora: el 25% de nens i el 13% dels nens han patit al llarg de la seva vida algun tipus d'abús de caire sexual.

germa.bustamante | diumenge, 9 de juliol de 2006 | 19:21h
Ho haig de reconèixer: Rafa Nadal em cau bé. No m'apassionen gaire els esports... i menys els esportistes. Però s'ha de reconèixer que el tennista de Manacor té alguna cosa que el fa especial: digueu-li simpàtic, digueu-li proper... no ho sé. El cas és que no és d'aquells esportistes que quan parlen pots endevinar amb uns segons per avançat les paraules que diran. Sempre té un punt d'espontani, de senzill que, insisteixo, m'agrada. Avui ha fet tot el que estava a les seves mans per atènyer el títol de Wimbledon. Però Roger Federer (quin nom més curiós: sembla que també sigui del país) era favorit: és el número u (poca broma) i jugava sobre una superfície que li era propícia. En fi, Rafa, no ha pogut ser, noi! Un altre any serà!

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats