CiU
Accessibilitat     Butlletí electrònic     FAQ's    
Inici > Vot dels catalans a l'exterior
Vot dels catalans a l'exterior
Si vius a l'estranger també pots participar a les eleccions al Parlament de Catalunya. El procés és el mateix que s'ha utilitzat en convocatòries electorals anteriors. A partir del dia de convocatòria de les eleccions, tots els electors inscrits a la CERA rebran d'ofici tota la documentació necessària per exercir el seu dret a vot.

Procediment que cal seguir pels electors residents absents (CERA)

1. A partir del 9 de setembre i fins el dia 12 d’octubre de 2006, els residents absents que viuen a l’estranger inscrits en el CERA rebran d’ofici i per correu certificat de les Delegacions Provincials de l’Oficina del Cens Electoral en el domicili que consti en el cens, la documentació necessària perquè puguin exercir el seu dret de vot. La documentació serà la següent:

  • Certificació d’inscripció en el Cens de Residents Absents.
  • Les paperetes dels Partits o Coalicions que es presenten a les eleccions.
  • El sobre de votació
  • Un sobre on hi figura la direcció de la Junta Electoral Provincial
  • Full explicatiu d’instruccions.

2. Un cop rebuda aquesta documentació, els electors poden exercir el seu dret de vot de dues formes.

  • La primera, enviant per correu certificat el sobre dirigit a la Junta Electoral Provincial, no més tard del dia anterior a la votació, és a dir fins el 31 d’octubre de 2006, en el qual s’haurà d’introduir el sobre de votació amb la papereta de votació escollida i el certificat d’inscripció en el Cens de Residents Absents. És imprescindible que a dins del sobre dirigit a la Junta Electoral Provincial i hagi, a més del sobre de votació amb el vot, el certificat d’Inscripció en el Cens Electoral doncs si no hi figura, el vot serà considerat nul per la Junta Electoral.
    Recomanem, però, no esperar al dia 31 d’octubre per a certificar el vot, i fer-ho amb una antelació mínima de 4 ó 5 dies al dia de les eleccions, als efectes d’assegurar que el vostre vot arriba a temps a la Junta Electoral Provincial.
  • La segona, lliurant personalment la mateixa documentació a l’Oficina Consular de Carrera o Secció Consular de la Missió Diplomàtica on estigui inscrit l’elector. Aquest lliurament s’ha de fer no més tard del setè dia anterior a la votació, és a dir fins el 25 d’octubre de 2006.

Procediment que cal seguir en cas d’electors inscrits en el CERA que ocasionalment estiguin a l’Estat Espanyol durant el període electoral

Els electors membres del CERA que ocasionalment es trobin a l’Estat Espanyol durant el període electoral, podran exercir el seu dret de vot mitjançant el procediment ordinari previst pel vot per correu. A aquest efecte hauran de fer constar en el full de sol·licitud, que són membres del CERA, i indicar l’adreça en l’Estat Espanyol on els interessa que se’ls faci arribar la documentació pertinent.

Electors residents a l’Estat espanyol que hagin de ser a l’estranger el dia de les eleccions

Els electors residents a l’Estat Espanyol que durant el període de tràmit del vot per correu es trobin ocasionalment a l’estranger per motius d’estudis, feina, turisme etc., no poden votar per correu.

Aquest electors només podran votar personalment en la Mesa Electoral si el dia de les eleccions tenen previst trobar-se en el municipi on estant censats o per correu només en el supòsit de tenir previst marxar a l’estranger després d’haver sol·licitat el vot per correu i haver rebut personalment la documentació necessària en el domicili de l’Estat Espanyol indicat en el full de sol·licitud o en l’oficina de correus que se li hagi indicat. El següent tràmit que és el de certificar el vot, el pot realitzar qualsevol persona que no sigui l’interessat.

© 2005 convergència i unió Política de privacitat     Mapa web     Contacta'ns