VilaWeb.cat
ricardfores | dimecres, 14 de juny de 2006 | 20:06h

Prop d'un centenar de persones van participar en l'acte que va organitzar Esquerra a Tortosa ahir dilluns 12 de juny a la sala petita del Teatre-Auditori Felip Pedrell  i on  van intervenir el President de la secció local Panxo Martorell, el Cap de llista Ricard Forés i l'exconseller primer de la Generalitat Josep Bargalló.

En l'acte es van repassar els arguments nacionals per al NO en el pròxim referèndum de diumenge vinent però sobretot es va fer incidència a les raons a les Terres de l'Ebre que reforcen aquest sentit del vot.

1 -  Pla hidrològic,   2 -  Vegueria,  3 -  Seguretat Nuclear, 4 -  Aeroports


1.- Pla hidrològic

L'aigua és un recurs estratègic de desenvolupament econòmic, i com la resta de recursos passen al control de Madrid. És en aquest sentit que s'emmarca el canvi en l'article 117.4 que passa de que la Generalitat ha d'emetre un informe determinant per a qualsevol proposta de transvasament a que ha d'emetre un informe preceptiu que a la pràctica vol dir que per molt que digui aquest informe,  a Madrid faran el que els hi semblarà.

2.- Vegueria

S'ha posat en mans de Madrid les competències en la creació de vegueries i en l'establiment del seu marc legal. L'article 91.3 que deia que seria el Parlament qui establiria el règim jurídic de les veguries passa a que serà Madrid qui establirà aquest règim i que el Parlament només el podrà desenvolupar, afegint una nova referència que explicita que en qualsevol cas, no es podran els límits provincials sense una Llei Orgànica de l'Estat. Per tant, apart de la imprebisibilitat en quant a la voluntat de l'Estat de fer-ho,  la Generalitat perdrà, en qualsevol cas, la capacitat per regular la Vegueria de manera exclusiva.

3.- Seguretat Nuclear

Estem en el tros de país més nuclearitzat. Les competències en la Seguretat nuclear passen a Madrid. Perdem com a país les decisions respecte això. 

4.- Aeroports

 Un aeroport de Reus potent com el que la Generalitat hagués pogut desenvolupar i que hagués resultat molt profitós per a les Terres de l'Ebre per exemple per al foment del turisme queda també en mans de Madrid. 

 

Comentaris: 1
  • Diumenge 24 de setembre a les 16 h tots a la Monumental
    Ambert Bonadella ( Director teatral ) | dimarts, 19 de setembre de 2006 | 03:14h

    Cada vegada més, l'obra d'Aznar, continuadora de la de Franco, continua fructificant. Revistes, ràdios, diaris, agències de publicitat, televisions... promocionen els toros, la fiesta nazi de la nació espanyola. Ara la volen exportar a Occitània, França, Rússia, Austràlia...

    Mots turistes venen a Barcelona per morbo, per curiositat o mig enganyats a veure torturar i matar bous, amb l'acompanyament teatral espanyol, espanyolista, elitista, carca....típic de la fiesta nazional.

    La plaça de braus de la Monumental, propietat del grup Balañá, guanya diners gràcies a els turistes que venen en autocars amb guíes turístiques inclosos.

    Si vols que això acabi, vine a la Manifestació ANTITAURINA  de diumenge 24 de setembre de 2006 a les 16.00 h front a la porta Gran Via-Marina de la Monumental.

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats