VilaWeb.cat
Arxiu: Indústries i caminars.

Per consultar l'arxiu general fes clic aquí
smartinez | diumenge, 15 d'octubre de 2006 | 08:04h
Al costat de lespreocupacions polítiques (entrada 7) que veig ens posa davant aquest assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia, em trobo amb un dolor fort. Sobre el que voldria assenyalar alguna cosa. Què fa que algú utilitzi el terror per manar i dominar? Quines menes de coses assumim i permetem si ens deixem d'escoltar i defensar el bon periodisme? Quines bestieses va haver patit Politkóvskaia, i pateixen d'altres persones?
Podríem afegir: Quina mena de "prevencions" entren en joc aquí? I pot ser veure ben clar que de cap manera hem d'entrar en una baralla de sants i màrtirs. No per treure valor a res; sinó per situar el valor en altres llocs. Altres llocs especialment per no seguir el joc que domina, que és el de generar por i el d'afirmar perversament que aquestes coses són "normals". I de "normals" res. Si un cas perversament acostumades.


He vist que en David Figueres fa un seguiment de la notícia al seu bloc
Els dies i les dones.

smartinez | diumenge, 15 d'octubre de 2006 | 00:26h
Aquests dies llegeixo La paraula contra el mur de Víctor Alexandre. Tot i que encara estic a la pàgina 81, em sembla que puc dir que continuarà essent un plaer la lectura d'aquest llibre.
M'hi fixo molt en les coses que ens explica sobre la llengua. A aquesta pàgina es refereix a una de bona: "Saps què s'ensenya en moltes escoles espanyoles, Fernando? M'ho deia no fa gaire una noia jove andalusa: s'ensenya que el català és una barreja de castellano antiguo y francés (!)."
Estem al segle XXI. No vull dir de cap manera que els segles portin les coses per art de màgia. Em refereixo a la data perquè sí crec que és bon moment, i si es pot dir així, prou el moment d'abandonar les discussions ermes que ens mostra molt bé aquí Alexandre.

Avui dia 15 d'octubre recordarem l'assassinat del president Lluís Companys en fa 66 d'anys. I la flama de la llengua va fent camí. La campanya jo també vull un estat propi ens ha portat a la xarxa de blocs sobiranistes. Sobirania i progrés té 4631 adhesions. I tantes altres coses.




Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats