VilaWeb.cat
L'OPINIÓ : Impuls al ciclisme
ricardfores | enllaç permanent | dijous, 8 de juny de 2006 | 17:24h

Som molta gent la que a Tortosa reclamem carrers en bones condicions: per molts motius, però també per desplaçar-nos. Ningú passa per alt els avantatges de l'automòbil, però hi ha altres maneres de desplaçar-se que poden resultar interessants. Es tracta del desplaçament en bicicleta. Els països nòrdics fa temps que l'utilitzen. Costa de creure si tenim en compte que són països amb condicions climàtiques molt més dures que les nostres: hi fa més fred i hi plou sovint, i en canvi l'ús de la bicicleta com a mitjà de transport urbà està àmpliament estès i arrelat. Sens dubte això és així perquè tenen una manera segura i eficient de fer-ho. A Tortosa, en canvi, anar en bicicleta pel carrer és com practicar un esport d'aventura d'alt risc. És per això que ens cal fer carrils bici.


Serien carrils per connectar, principalment, els pobles del municipi amb la ciutat i els barris perifèrics amb el centre. No cal dir que seria lamentable si no se'n preveiés un en el projecte del tercer pont sobre l'Ebre. Tots aquests carrils-bici serien fantàstics tant per al dia a dia com per al cap de setmana i resultarien d'inestimable ajuda per descongestionar el trànsit al centre urbà i millorar els problemes d'estacionament.

Parlant del ciclisme específicament com a esport s'ha de dir, que és un dels esports més saludables i que el seu impuls des d'un ajuntament està perfectament justificat. És en aquest sentit que cal donar tot el suport a la iniciativa sorgida de les associacions ciclistes de crear una Escola de ciclisme de les Terres de l'Ebre a Tortosa. Tot això obre les portes, si som capaços de salvar el velòdrom, a impulsar un ciclisme d'elit a la nostra ciutat: el ciclisme en pista, una modalitat de caràcter més tècnic i que necessita d'unes instal·lacions específiques com les nostres i que no estan a tot arreu. En el velòdrom, a més a més, es poden tornar a organitzar exhibicions amb certa freqüència. Així mateix, dins de la ciutat es pot recuperar la "Clàssica" urbana de Tortosa, malauradament desapareguda fa poc temps.

Aquest impuls al ciclisme, sens dubte, seria bo des d'un altre punt de vista: el turístic. Un dels èxits més recents en aquest àmbit a les nostres terres ha estat la Via Verda.. Per tant només cal unificar en un mateix "paquet" aquesta Via Verda amb altres camins rurals ja existents del municipi, amb els futurs carrils bici urbans i amb el velòdrom per tenir una oferta ciclista a Tortosa per gaudir-ne i per vendre internacionalment, tenint com a marca publicitària el foment de la cultura de la bicicleta.

Ho aprofitem?  

(Publicat a L'Estel - 1a quinzena juny '06)

Nom:
Plana web:
Adreça electrónica:
Codi de comprovació:
Guess the letters and numbers
(passphrase riddle)
--
3 chars before small X
-
/F/
and then
1 chars before B
&
2 chars before C
&
Aquest codi permet comprovar que l'usuari no és una máquina. Reescriu-lo abans d'enviar el comentari.
Títol:
Comentari:

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Novembre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats