Send As SMS

lunes, octubre 30, 2006

Últim dia

No puc estar-me, malgrat que ho faci restant uns minuts a la campanya, de comentar i rebutjar els últims esdeveniments.

Especialment les dues últimes intervencions del Sr. Mas apel·lant a una futura crisi social si no governa, i mostrant el rerefons discriminador vers la procedència del candidat Montilla, per atribuir tot seguit al seu partit el dret d’aquesta candidatura. Tot plegat no és un discurs nou. En absolut! És una constant d'apropiació indeguda del país que trobem al carrer, a les institucions i a les converses privades.

CiU ha tingut sempre una concepció de Catalunya propera a la d’una finca privada. Sota aquest principi només una determinada ideologia, un determinat carnet, o una determinada adscripció de grup dóna dret a governar aquest país. En aquestes contrades la pràctica sectària encara s’ha vist incrementada per la gestió del poder des del CGA. La llista d’evidències d’aquesta forma de fer, de menysprear, és tan llarga que requerirà un post exclusiu.

El més preocupant, tal i com deien ahir els companys en un acte a Naut Aran, és la impunitat de la mentida, “el bulo” com a forma de desprestigi del contrari. Votar en contra dels altres, dels "il·legítims". Una pràctica adobada amb les tècniques dels conservadors americans a partir de la qual es mobilitza un vot poc reflexiu, que actua sota l’impuls de l'enuig.

La mentida sobre la imposició del Parc Nacional, sobre la manca d’inversions al territori o sobre els Plans Territorials, escampada per Carlos Barrera, pot tenir un efecte electoral. Potser sí. Però després d’aquesta campanya, si CiU no aconsegueix la majoria, em pregunto: Com podrà el Síndic d’Aran negociar res per al nostre país? Amb quina credibilitat? En tenia poca i llavors ja no en tindrà cap.

Possiblement algú haurà de posar seny en la política aranesa, posar les institucions per sobre de la batalla partidària, fer del Síndic d’Aran una figura respectada per tots dintre i fora. Avui lamentablement, el Síndic, fa de hooligan d’un partit en contra dels interessos del país.