VilaWeb.cat
L'OPINIÓ : Traure partit als terrenys de RENFE
ricardfores | enllaç permanent | dilluns, 23 d'octubre de 2006 | 00:46h

Fa uns quants anys que el govern espanyol va decidir eliminar el revolt que feia el ferrocarril en passar per Tortosa. Una de les conseqüències d'aquest fet va ser l'abandonament tant del pont del ferrocarril com de bona part de l'espai al voltant de l'estació. Des de llavors, els diferents equips de govern de tots colors han reclamat aquest espai en desús a Madrid a fi de recuperar-lo per a la ciutat, però el centralisme es demostra, una vegada més, en veure que no ha estat fins ara que s'han decidit a "cedir-nos" els terrenys per un cost que està al voltant dels 4 milions d'euros, abusiu al meu entendre, i que, lògicament haurà de sortir de les arques municipals.


Malgrat aquest menysteniment al que podem afegir l'estat lamentable exterior de l'estació i les seves andanes a més del pèssim servei de "regionals"(per utilitzar el seu llenguatge), amb el qual ens connecten a Barcelona i València, malgrat tot, com dic, es tracta d'una magnífica notícia i per tant crec que és de justícia felicitar els integrants de l'equip de govern municipal per haver-ho aconseguit finalment.

Això obre les portes a repensar tot aquest espai, a concretar que és el que volem fer allà i aquesta feina, per llarga i complexa, gairebé es pot dir amb seguretat que quedarà en mans de la propera corporació municipal, la que sorgirà després de les eleccions municipals del proper mes de maig.

Sent així les coses, la meua opinió és que l'extracció de les vies des del pont del Ferrocarril fins a l'estació pot permetre connectar el carrer Cervantes amb Ronda Docks, amb la qual cosa quedaria una gran avinguda amb els seus passeigs i carrils bici que anirien des de Sant Blai fins al canal de l'esquerra. És la gran oportunitat per fer zones d'aparcament soterrades i per possibilitar un centre comercial i d'oci que complementi i que alhora sigui el reclam del qual es beneficiï el comerç tradicional de la zona.

D'altra banda, la reconversió del pont del ferrocarril pot permetre que la via verda arribi al parc i que esdevingui també un pont de vianants que connecti a peu en dos minuts Ferreries amb els carrers propers al parc.

Pel que fa a l'estació, sóc totalment contrari a qualsevol intent de desmantellar-la per posar-la als afores de la ciutat com s'havia sentit comentar, fa anys, a membres d'altres partits. És una gran sort per a Tortosa tenir una estació de tren cèntrica. Com a molt podria tenir sentit desplaçar-la lleugerament fins a l'alçada de l'estació de busos i reconvertir l'actual edifici en un d'ús públic.

En definitiva, a la vista estan les possibilitats que tenim a l'abast. Només cal posar-se a treballar entre tots i entre totes per aprofitar-les.

Nom:
Plana web:
Adreça electrónica:
Codi de comprovació:
Guess the letters and numbers
(passphrase riddle)
--
'U' +1 letters,
2 chars before X
&
0 chars before B
followed by
Aquest codi permet comprovar que l'usuari no és una máquina. Reescriu-lo abans d'enviar el comentari.
Títol:
Comentari:

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Novembre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats