VilaWeb.cat
Arxiu: AixoToca.com

Per consultar l'arxiu general fes clic aquí
aixotoca-edu | dijous, 26 d'octubre de 2006 | 16:13h

Tal i com deixava entreveure el Pulsómetro de la Cadena SER a l’inici de la campanya, José Montilla ha guanyat les eleccions a la foto finish. La mobilització del vot castellonaparlant socialista, amb l’ajuda del ridícul DVD de Madí, s’ha aconseguit i el PSC augmenta la seva representació de 42 a 47 escons, en detriment del Partit Popular, que s’ensorra des dels 15 fins el 10 escons. La resta de forces mantenen exactament el mateix resultat que fa 3 anys: CiU 46, ERC 23, ICV 9.

Es trenquen doncs tots els pronòstics: Montilla ha guanyat i no pot fer president Artur Mas per pagar la retallada estatutària i el suport a ZP al Congrés. El líder convergent no té més remei que reconèixer la derrota i renunciar a formar govern amb Esquerra, després d’haver repetit milions de vegades que governar sense guanyar les eleccions és fer una suma de perdedors sense futur. Montilla sap que el PSOE no li permet fer un nou Tripartit: pactar amb Esquerra posa en perill Zapatero davant Rajoy el 2008.

Queda una solució: Montilla president, amb el suport de CiU. I a Madrid, a partir d’ara, convergents i republicans agafant ZP per allà on fa més mal, exigint talante cap a Catalunya dia rera dia amb una doble amenaça: complicar-li la gobernabilitat a Madrid, per un costat; aliar-se al Parlament per fer fora Montilla i consumar el Govern nacional-independentista, amb tots els mals de cap que això suposaria, per l’altre.

www.aixotoca.com

aixotoca-edu | dijous, 26 d'octubre de 2006 | 11:32h

Nicolas Sarkozy sembla seguir entestat en adoptar polítiques dràstiques en l’àmbit social, sobretot pel que respecte als musulmans que viuen a França.

Després de prohibir als musulmans que treballen a l’aeroport aproximar-se a zones de les pistes d’aterratge on s’efectua el transport de les maletes, ara pel que sembla ens arriba a AT per una font que no podem dir, que Sarkozy té previst instaurar la mateixa mesura als restaurants per por a enverinament premeditat o a intoxicació alimentària. El polític francès ha dit que no té res en contra dels musulmans, sinó que simplement amb les coses de menjar no s’hi juga. Al·lega el que se sol dir en aquests casos de mesures clarament racistes i classistes: "és una qüestió de seguretat".

Desconeixem la reacció dels presumptes damnificats per la presumpta mesura però tot sembla indicar que es posarà en marxa una protesta on en comptes de cremar cotxes es cremaran restaurants. Si Sarkozy insisteix en definir aquests col·lectius com a púrria i terroristes, no sembla que tingui una solució propera restablir una convivència pacífica i tolerant al país veí.

www.aixotoca.com

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Octubre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats