VilaWeb.cat
joanribet | dilluns, 13 de novembre de 2006 | 18:57h

El fenomen de l'"enxufe" es repeteix contínuament a les administracions en general, però de forma repetida i greu als municipis. Tot i els intents dels que han estat enxufats com dels "enxufadors", els primers per vergonya i els segons per vergonya doble, de camuflar la veritat, la gent de les poblacions se n’adona de la situació i ràpidament s’escampen els noms com una taca d’oli.


He decidit entrar d’una vegada al món dels blocaires. Al principi pensava que aquest terreny era realment pels internautes més motivats però realment el món del bloc pot servir per fer d’altaveu d’opinions, i pot ser una eina de comunicació molt bona per potenciar la participació política de la gent, i per tant m’hi apunto!

Avui el tema el dedico a molts treballadors dels ajuntaments que s’han beneficiat d’oposicions a mida, d’entrevistes fantasmes, o favoritismes descarats. El tema és l’enxufe, tot un món.

Tot i ser un tema gairebé diari a moltes poblacions, les conseqüències que pot generar són molt més profundes del que els implicats es puguin imaginar, el problema és que normalment la gent a l’assabentar-se d’un “enxufe” interioritza la ràbia i després la deixa anar en converses entre amics o amb la família.

Però no només això, sinó que les conseqüències poden ser de desencís amb el sistema polític, un sistema que s’està podrint a base de bé des de temps ençà, i que després ens porta sorpreses desagradables com la baixa afiliació a partits polítics. Precisament en aquests és on es configura tota la trama de poder i de domini, que després deriva en la corrupció que ens trobem per a tot arreu.

D’això no se’n salva cap partit, tampoc els que es fan passar per partits d’esquerra, com ara ERC o ICV. D’exemples ens en trobem per tot arreu, i Premià no n’és una excepció. Quants treballadors de l’ajuntament han estat “enxufats”? No els vulgueu contar...

Tots aquests han entrat a través d’oposicions o d’entrevistes sospitoses, alguns diuen que tenien més punts, o que eren el perfil que es buscava. Punts que s’han tret de la butxaca o que els han aconseguit gràcies a familiars que ja són dins de l’ajuntament. Però sobretot els han aconseguit per estar a la línia dels polítics que governen, a poder ser a través de tenir el carnet del partit, o si més no estant al mateix nivell, i sobretot sobretot, garantint que diran sí a tot i que no faran massa merder, no fos cas que entressin persones amb intenció de canviar les coses...

En fi, me n’alegro per les persones que han tingut el gust d’aconseguir algun lloc a través d’aquests mètodes, tot i que  tindran aquest mal gust de boca durant una temporada però que segurament després, un cop ben apalancats i guanyant un sou potent se’ls passarà. I pels regidors ineptes i corruptes els desitjo que força gent denunciï aquests fets perquè se'ls caigui la cara de vergonya, a veure si així i d’una vegada per totes marxen dels seus càrrecs sabent que han fet una gran gestió del seu poble.

Comentaris: 3
  • en Joan va cremadet!
    Marc| Adreça electrònica | dimecres, 15 de novembre de 2006 | 15:51h
    Bona entrada en el món del fotolog, Joan; tu incendiari com mai, tractant a IC-V de reaccionaris, Déu ni dó, estas picadet!! en fi, endavant amb la lluita!
  • ara toca a ERC
    pepito | dilluns, 13 de novembre de 2006 | 23:32h
    Fins fa quatre dies, fins i tot els convergents et deien que si volies feina no hi havia res com fer-se d\'Unió. Ara toca a ERC, on tothom sap que, pel poder que toquen, són quatre gats (i amb una formació pèssima) a les bases. L\'únic economista que deuen tenir és l\'Antoni Soy! La corrupció no distingeix en ideologies...

Accés de l'autor

Nom d'usuari
Clau
Recorda'm

Últims 30 canvis

Arxiu

« Novembre 2006 »
dl dt dc dj dv ds dg
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   
MÉSVilaWeb és una producció de Partal, Maresma & Associats