ESQUERRA ENTRA EN CAMPANYA

24 març, 2007 on 9:49 am | A Paeria |

       L'EQUIP AL COMPLERT, JA PREPARAT PER A LA CAMPANYA ELECTORAL 

Publicat el 24 de març de 2007 al diari  SEGRE.gif         Al llarg dels darrers tres anys m’he hagut de pronunciar en més d’una ocasió contra el clima d’enfrontament preelectoral que presidia la vida pública de Lleida com a conseqüència que d’altres representants polítics primaven la seva faceta de precandidats partidistes per sobre de la seva condició de representants institucionals electes. Han estat tres anys llargs en els quals els representants d’Esquerra, per contra, hem preferit dedicar tots els nostres esforços i intel·ligència a la gestió innovadora i rigorosa de les polítiques municipals orientades a la millora del benestar de les persones i el foment de la imatge de la nostra ciutat.

On rau la importància d’aquest plantejament? En el fet que no hem batallat fotografies i sí hem lluitat per solucionar problemes, en l’evidència que hem pres decisions en funció de la seva necessitat sense calcular possibles costos electorals posteriors, i en el just reconeixement que hem portat a la pràctica la immensa majoria dels compromisos que vam adquirir amb la ciutadania.

Quan falten dos mesos per a la nova cita amb les urnes és quan Esquerra entra en campanya, però sense deixar de complir amb les nostres obligacions de govern, que ho són fins el mateix 27 de maig. Entrem en campanya també de manera diferent a com ho estan fent la resta de formacions. D’entrada, hem presentat l’equip al complert, les quinze dones i quinze homes que aspirem a fer majoritari el projecte de governar la ciutat de Lleida d’acord amb els principis republicans. D’altres sembla que prefereixen jugar a amagar fitxatges i disputar-se, fins i tot, alguna que altra mateixa persona.

Amb el mateix principi de rigor que hem intentat imprimir a les nostres àrees de gestió municipal, la gent d’Esquerra treballem ara les propostes innovadores i imaginatives, però realment possibles, que presentarem a la ciutadania per afrontar reptes quotidians com el trànsit, l’accés a l’habitatge, la seguretat i l’autoestima. I presentem com a garantia dels nostres plantejaments la feina feta en l’actual mandat municipal: el canvi radical introduït als programes culturals, l’impuls de la promoció turística de la ciutat i la promoció fins ara inèdita de la defensa dels drets civils de la ciutadania.

Amb idèntica seriositat, posem sobre la taula també el marc postelectoral possible i el full de ruta d’Esquerra per encarar possibles negociacions posteriors al 27 de maig per confeccionar el futur govern de la Paeria. No m’amago quan dic que la meva aspiració és la de ser alcalde de Lleida i, a continuació, recordo als desmemoriats que per exercir de paer en cap és imprescindible comptar amb el suport mínim de 14 dels 27 regidors dels saló de plens.    

Sóc molt conscient que la ciutadania de Lleida no atorgarà Esquerra aquesta representació electoral de majoria absoluta ara com ara, com també crec que cap altre partit polític assolirà aquesta fita. Llavors, tot indica que ens veurem abocats a la negociació de pactes de govern entre diferents partits. En aquest moment, jo plantejo obertament les dues principals condicions d’Esquerra per sentar-se a parlar: la condició sine qua non, sumar 14 regidors, i la condició prioritària, primer pactar amb qui ofereixi l’alcaldia a Esquerra.

Qualsevol pacte que no sumi 14 regidors no és un pacte de govern, és una aliança d’oposició, i per liderar l’oposició des d’Esquerra ja hem demostrat en el passat que amb un o dos regidors n’hi ha prou. Jo no jugo a l’equidistància: si existeix més d’una possibilitat de que Esquerra sumi 14 regidors, el nostre pacte prioritari serà el que recuperi per a Lleida un alcalde republicà després de 70 anys. Òbviament, crec que des de l’alcaldia serà més fàcil impulsar el programa de govern republicà, el millor programa de govern per a la ciutat de Lleida.

I si no es dóna aquesta possibilitat? La resposta és molt simple, intentarem gestionar de la manera més intel·ligent possible la decisió inapel·lable que la ciutadania expressi a les urnes. Perquè, i convé no perdre mai de vista aquesta perspectiva, és la ciutadania qui ens atorga o no als polítics la possibilitat de configurar determinats governs i qui decideix amb quin grau de força i capacitat es poden configurar els pactes entre diferents formacions.

Posades les cartes sobre la taula, presentat l’equip de persones que aspirem a governar Lleida i amb el convenciment d’haver treballat de manera intensa i honesta pel benestar de la ciutadania, la gent d’Esquerra afrontem a partir d’ara la recta final cap a les eleccions municipals del proper 27 de maig.

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet