Dijous, 3 de maig de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Felip, Sant Juvenal, Santa Estela, Santa Violeta

Tal dia com avui:

1469 - Naixement de Maquiavel

Per reflexionar:

Si no tens la llibertat interior, quina altra llibertat esperes poder tenir? - Artur Graf

Literatura
Joan Vinyoli i Jordi Sarsanedas
Joan Viyoli (esquerra) i Jordi Sarsanedas (dreta) són els principals protagonistes de la XI Barcelona Poesia.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Barcelona
Jordi Sarsanedas i Joan Vinyoli, protagonistes de la XI Barcelona Poesia
Arrenca la setmana més poètica de l'any
Jose Soler (laMalla.net)
El verger del Museu Frederic Marès de Barcelona acull aquest dijous a la tarda l'acte inaugural de la XI Barcelona Poesia, una setmana dedicada a la lírica que compta amb gairebé un centenar d'actes. Recitals, concerts, passejades literàries en diversos espais de la ciutat integren una edició que ret homenatge a dos poetes catalans ja desapareguts: Joan Vinyoli i Jordi Sarsanedas. El poeta estatunidenc John Ashbery serà reconegut com Poeta de la ciutat d'aquest 2007.
Jordi Sarsanedas va morir el passat mes de novembre als 82 anys d'edat deixant com a herència una intensa trajectòria poètica i cultural. President de l'Ateneu Barcelonès, degà de la Institució de les Lletres Catalanes, Premi d'Honor de les Lletres Catalanes i Premi Nacional de la Crítica, Sarsanedas és una de les referències indispensables de la poesia catalana del segle XX. Com també ho és el poeta barceloní Joan Vinyoli, desaparegut ara fa 23 anys (1984) deixant una obra en la qual el qüestionament de la fe i la influència de l'alemany Rainer Maria Rilke eren elements indestriables per acostar-se a la seva producció poètica.


Aquests dos autors són els protagonistes principals de la XI Setmana de la Poesia de Barcelona. Vinyoli serà objecte d'una marató poètica de 10 hores de durada amb la seva obra com a protagonista, dissabte 5 de maig a la Llibreria Catalonia. Sarsanedas, de la seva banda, serà homenatjat dilluns 7 de maig a l'Institut d'Estudis Catalans amb una lectura representativa dels seus poemes amb el nom Cor meu, el món: homenatge a Jordi Sarsanedas a càrrec de poetes de diverses generacions i estils diferents com Màrius Sampere, Bartomeu Filol, Jaume Pont i Carles Torner.


Al llarg de set dies Barcelona acollirà 95 activitats amb la presència de 130 rapsodes, músics i artistes de diferents disciplines. Entra la programació destaca el nomenament de John Ashbery com a Poeta de la Ciutat (dilluns 7 a l'Auditori del MACBA); un passeig poètic pel Jardí Botànic que aplega poesia i ciència (diumenge 6, a les 12.00 hores); l'habitual Festival Internacional de Poesia de Barcelona, que aquest any dirigeix la mirada cap a l'Àfrica (dimecres 9 de maig, Palau de la Música, 21.00 hores) o el lliurament del Premi Jocs Florals, per primera vegada dotat de reconeixement econòmic (8 de maig, 19.00 hores, Ajuntament). La resta d'actes els podeu consultar en aquest web.

Publicat 03/05/2007 - 06:00h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net