Dijous, 3 de maig de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Felip, Sant Juvenal, Santa Estela, Santa Violeta

Tal dia com avui:

1469 - Naixement de Maquiavel

Per reflexionar:

Si no tens la llibertat interior, quina altra llibertat esperes poder tenir? - Artur Graf

Notícies
El Síndic assegura que li han arribat denuncies de possibles maltractaments.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Catalunya
El Síndic de greuges reclama que es regulin les guarderies
Helena Solé (laMalla.net)
Que deixi de "marejar la perdiu" en la qüestió dels centres per a nens i nenes de 0 a 3 anys ha estat la principal reclamació que ha fer al govern català el Síndic de Greuges. Rafael Ribó, ha alertat que la situació és "especialment greu" perquè han arribar a la seva oficina, deia, denuncies de possibles maltractaments. Ha estat durant la presentació, aquest dimecres al Parlament, de l'informe de l'any passat, que recull un increment del 42% de les queixes rebudes, un creixement que el Síndic relacionava amb el major coneixement de la tasca d'aquest òrgan. Durant el seu discurs, Ribó ha parlat també d'un "augment significatiu" de les denúncies de maltractaments policials, la majoria de les quals s'han tancat o arxivat provisionalment, en part, a causa de la dificultat de demostració.
El Síndic de greuges de Catalunya ha lamentat que cap administració pública assumeixi el control i la supervisió dels centres que, deia, sota diferents llicències d'activitat i noms, funcionen com a guarderies. Per Rafael Ribó es tracta d'una situació "especialment greu" perquè assegura que li han arribat denuncies de possibles maltractaments en aquests centres. Per això demanava a la Generalitat que aclareixi quin departament se n'ha d'ocupar perquè, segons ha assegurat, la manca de vigilància deixa als infants i les seves famílies en una situació de desprotecció.


Pel que fa a l'augment de queixes de maltractaments policials, 27 durant el 2006,el Síndic explicava que existeix la dificultat de la demostració i per això reclamava "més mitjans objectius" per fer transparents"moments que no ho són" com per exemple, els registres i les detencions. Segons Ribó "normalment és la paraula del possible maltractat contra la paraula de l'agent possible maltractador.


En total, les queixes rebudes pel Síndic de Greuges durant el 2006 han estat 5.150, un 42% més que durant l'any anterior. En conseqüència, s'han iniciat 19.733 actuacions, un 83% més que durant l'any 2005. Ribó lamentava, però, que les administracions encara tinguin un tarannà que ha qualificat de "massa poc receptiu" a les demandes de la gent.

Publicat 02/05/2007 - 17:53h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net