REPENSEM EL CARRIL-BICI

20 abril, 2007 on 5:23 pm | A 27-M |

                        MONTSE BERGES SIGNANT EL MANIFEST DE LA UDL                

El carril-bici de la ciutat de Lleida necessita ser repensat. Primer, per fer-lo veritablement efectiu Segon, per què no sigui una nova arma d’enfrontament electoral. I tercer, per què els usuaris de la bicicleta així ens ho demanen. Per això, aquest migdia la Montse bergés, que a més de ser l’actual regidora de Comerç, Consum i Turisme és la secretària nacional d’Esquerra de Política Territorial, s’ha reunit amb membres de la comissió de Medi Ambient de la UdL per explicar les nostres propostes. Us deixo aquí la nota de premsa que s’ha fet pública aquest migdia.

La secretaria nacional de Política Territorial d’Esquerra, Montse Bergés, ha subscrit avui el manifest que impulsa la Comissió de Medi Ambient de la Universitat de Lleida en demanda de les millores necessàries del carril-bici de la ciutat de Lleida i del tancament de l’actual circuit.

Montse Bergés, que ha estat rebuda pel Vicerector d’Infraestructures i Tecnologies de la Informació, César Fernàndez, ha informat als promotors del manifest, el qual compta ja amb més de 2.000 signatures, que l’impuls del carril-bici és una proposta incorporada al programa marc d’Esquerra per a les eleccions municipals, sobre el qual les candidatures de les diferents ciutats elaboren les seves propostes concretes.

La importància que Esquerra confereix a l’ús de la bicicleta a les ciutats es reflexa en el fet que al llarg del programa electoral, el foment de l’ús d’aquest vehicle sostenible apareix com a peça fonamental per afavorir una major qualitat urbana en base a una mobilitat sostenible, equilibrar els municipis fent compatible el creixement econòmic amb el medi ambient i l’entorn urbà, i establint garanties d’ús segur i cívic de la bicicleta com a part important de la responsabilitat compartida que administració i ciutadania tenen en l’objectiu de construir una societat cívica.

En el cas de la ciutat de Lleida, Montse Bergés, que ocupa el tercer lloc a la candidatura que encapçala Xavier Sàez, explica que la proposta electoral sobre el carril-bici resta integrada dins la proposta unitària de crear una Autoritat de la Mobilitat, una eina que ha de servir per donar un tractament coherent a tots els aspectes dispersos que incideixen sobre el trànsit a la ciutat.

Esquerra proposa repensar el carril-bici actual, ja que ni els circuits estan complerts ni molts dels trams estan veritablement integrats en una solució racional de mobilitat. Més que intentar tancar els actuals recorreguts, cal replantejar si alguns dels  trams actuals són útils o no. També cal trencar la dinàmica que contraposa bicicleta a automòbil, producte de la forma amb la qual al seu dia es va imposar un sistema de circulació en el qual automobilistes, ciclistes, vianants i persones amb mobilitat reduïda competien per l’espai públic enlloc de compartir-lo.


Montse Bergés, en aquest sentit, ha fet autocrítica: En el mandat municipal que ara finalitza el carril-bici no ha estat una prioritat visible del govern de la Paeria, extrem que Esquerra redreçarà en el proper govern de la Paeria.         

Per això, caldrà fer un estudi acurat dels usos habituals de tots els sistemes de mobilitat a la ciutat de Lleida i entendre que no té cap futur un model de carril-bici que no sigui coherent amb una proposta global de foment del transport públic, de creació de zones d’aparcament i de l’establiment de circuits de trànsit de sentit únic de circulació, tal i com serà la feina de l’Autoritat de la Mobilitat que Esquerra crearà a la Paeria després de les eleccions municipals.

Per la seva part, el Vicerector César Fernàndez, en nom de la UdL, ha recolzat la proposta d’Esquerra de crear una eina com la de  l’Autoritat de la Mobilitat per aconseguir una major qualitat urbana per a Lleida. 

 

  

   

     

        

            

                

                     

     

      

      

       

       

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet