IMAGINACIÓ: UNA LLEIDA FETA A MIDA DE LES PERSONES

25 abril, 2007 on 9:57 am | A 27-M |

Publicat el 25 d’abril de 2007 al diari  BON DIA    El Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports de Lleida ens ha cridat als diferents candidats a l’Alcaldia de Lleida per tal que expliquem quines són les nostres propostes en matèria d’infraestructures i urbanisme. El format del col·loqui obert em va permetre ahir poder explicar els eixos bàsics del model d’urbanisme que des d’Esquerra ens agradaria poder impulsar per a la ciutat de Lleida, una ciutat que volem fer-la a mida de les persones.

Nosaltres creiem en polítiques de proximitat, que són les que permeten conèixer els interessos de la ciutadania i impulsar la cohesió social. D’aquesta manera, volem millorar la coordinació dels espais públics, lúdics i esportius, dependents de qualsevol administració pública per tal de fer-los més accessibles a la ciutadania. En aquest sentit, volem facilitar l’obertura dels patis escolars a la pràctica esportiva i associativa dels barris.

La prioritat de l’acció del govern d’Esquerra es fonamenta en la protecció del bé comú, l’equitat i la importància de la vida i els afers públics, per aquesta raó promourem espais de convivencia, és a dir, espais verds, d’esbarjo i de trobada dins de la trama urbana del municipi. Implementarem, igualment, mesures per tal d’evitar, a partir de la complicitat entre l’administració i la ciutadania,  que les persones o els animals els puguin malmetre.

Com a gestors de la voluntat popular, creiem que els espais de la ciutat han d’estar al Server de la ciutadania. Amb aquest ànim creiem en la necessitat de delimitar i protegir els parcs infantils per tal que els nens i nenes no hagin de compartir el mateix espai amb animals domèstics de companyia. Igualment, proposem crear espais destinats a l’exercici i l’esplai dels animals de companyia, ubicats prop dels grans espais verds de la ciutat i que permetin els animals i els seus propietaris poder gaudir de l’espai públic.

La Paeria ha d’apostar per un model de municipi compacte, vertebrat en la convivència d’usos, amb un centre urbà fort i cohesionat i ben relacionat amb els barris. Aixa, es fa necessari impulsar la redacció i aplicació  del Programa d’Actuació Urbanística Municipal (PAUM), que és una figura clàssica del planejament urbanístic, amb la missió essencial d’ajudar a l’aplicació del Pla General Municipal (PGM), i que és l’expressió de les polítiques municipals de sòl i habitatge.

Ens hem de plantejar un sistema de connexió viària que completi de forma definitiva l’articulació dels barris entre ells i amb el centre de Lleida; construir “racons verds”, aprofitant cruïlles i àrees lliures de transit; afavorir en el planejament urbanístic el desenvolupament del petit i mitjà comerç urbà i l’equilibri entre els diferents formats d’oferta, i potenciar les illes de vianants i, simultàniament, els plans de dotació d’aparcaments, que afavoreixin el comerç urbà, tan al centre com a totes les àrees urbanes amb una presència destacada de l’activitat comercial.

I, finalment, des d’Esquerra creiem en l’espai públic com a lloc de trobada, del tal manera que pensem que el disseny, gestió i manteniment de l’espai públic de la ciutat de Lleida ha de recollir les necessitats de la ciutadania i situar-les com l’eix central de la política urbanística del municipi. Cal fer compatible l’ús de l’espai públic amb una millora de la neteja i la conservació, així com de la seguretat. Cal que Lleida continuï sent una ciutat feta a mida de les persones que la podem gaudir.

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet