GARDENY NO POT SER NI UN GUETO NI BEVERLY HILLS

24 abril, 2007 on 11:11 am | A Gardeny, 27-M |

                        L'ESMORZAR HA ESTAT ANIMAT I PLE D'IDEES A DESENVOLUPAR

Aquest mati he participat en un esmorzar-col·loqui organitzat per la demarcació de Lleida de Col·legi d’Enginyers de Camins, Canals i Ports, i davant les preguntes proposades, he aprofitat per fer públic de manera neta el meu posicionament contrari a la construcció d’habitatges no vinculats al Parc Científic i Tecnològic al turó de Gardeny. L’actual i vigent Pla Director del Parc Gardeny preveu acollir instal·lacions hoteleres i una zona residencial directament vinculada als equipaments de recerca, com podria ser un espai habilitat per als investigadors i la comunitat flotant que pugui generar el futur Parc Tecnològic. Qualsevol altra cosa no està contemplada ara com ara.

Diferents partits s’han referit fins ara a dos models de construcció d’habitatges a Gardeny: fer habitatges socials, que és repetir l’error que fa moltes dècades es va cometre en llocs aïllats del casc urbà, com Magraners i el Secà de Sant Pere; o construir tot un barri d’habitatges unifamiliars de luxe, que seria permetre que un centenar de persones es beneficiessin de l’enorme esforç financer que ha fet la ciutat de Lleida en la compra de Gardeny.

Per tant, Gardeny no pot ser ni un gueto ni un Beverly Hills, ha de ser un centre d’investigació amb totes les comoditats possibles per a la comunitat científica.
Recordo als desmemoriats que ara diuen que la Paeria s’ha endeutat per culpa de Gardeny que Esquerra, al seu dia, va ser la única formació política de la Paeria que es va negar a pagar l’Estat per la recuperació del turó que ens va ser expropiat per la força de les armes. 26 vots contra un, el meu.

Set anys després, hem d’agrair la Generalitat de Catalunya i la Universitat de Lleida la seva decisiva inversió al projecte del Parc Científic i Tecnològic, sense la qual la Paeria no podria ara començar a fer realitat les idees d’un Parc del Coneixement, al temps que preservem Gardeny com un espai obert a tots els barris de la ciutat i no un barri més de Lleida.

A Gardeny encara es poden fer més coses en l’àmbit científic, i en aquest sentit he defensat la introducció de noves disciplines investigadores al Parc  Científic, especialment d’empreses i laboratoris dedicats a la fitofarmàcia, de manera que es promogui la investigació en medicaments innovadors lligats a la investigació agronòmica de plantes medicinals i la seva implantació com a model de desenvolupament rural alternatiu als actuals conreus.

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet