NO PERMETREM QUE LA VARIANT SUD TRENQUI L’HORTA DE LLEIDA

13 octubre, 2006 on 7:55 pm | A L'Horta |

                          AMB CARMEL MODOL I LA PLATAFORMA PROTEGIM L'HORTA

Ja hi tornem a ser amb les ambigüitats sobre el projecte de la Variant Sud, que la Generalitat sembla ser que s’encaparra en voler fer passar pel mig de l’Horta de Lleida. Avui m’han sorprès unes declaracions de l’encara conseller Joaquim Nadal advertint que el projecte no agradarà tothom… Sembla mentida, ja que a la ciutat de Lleida hem aconseguit el major consens possible sobre aquesta carretera, consens polític i amb les persones directament afectades. En tot cas, les paraules del conseller es produeixen el dia després qu, amb el diputat d’Esquerra Carmel Mòdol ens trobessin amb la Plataforma Protegim l’Horta. Aquí us penjo el compromís que hem fet públic, que és molt més que una promesa buida de contingut. 

El diputat i cap de llista d’Esquerra per Lleida, Carmel Mòdol, s’ha compromès amb els representants de la plataforma Protegim l’Horta que “Esquerra inclourà a les negociacions per pactar el futur Govern de Catalunya la condició que la Variant Sud es construeixi respectant l’Horta de Lleida”. D’aquesta manera, Mòdol reitera el compromís d’Esquerra amb aquesta reivindicació i ofereix garanties als ciutadans afectats pel projecte de la carretera que “si algun dels partits majoritaris tenen la temptació de repensar el trajecte, no podran pactar un Govern amb Esquerra”. 

Mòdol, acompanyat pel portaveu d’Esquerra a l’Ajuntament de Lleida, Xavier Sàez, s’ha reunit amb una representació de la plataforma ciutadana que ara fa un any va denunciar que el projecte constructiu de la Variant Sud preveia partir en dos bona part de l’Horta lleidatana i afectar greument la zona protegida dels Aiguamolls de Rufea. 

Sàez va recordar les gestions dutes a terme en aquest període de temps pel Grup Municipal d’Esquerra a la Paeria, que van culminar amb el replantejament del projecte inicial presentat pel DPTOP. En aquesta línia, Sàez assegura que “poc podrem fer a la Paeria si al Parlament alguna altra majoria és capaç de recuperar la vella idea, de manera que la millor garantia de respecte a l’Horta és una Esquerra forta dins d’un nou Govern de la Generalitat”. 

Carmel Mòdol, davant la preocupació mostrada pels representants de la plataforma de que només s’estigui guanyant temps per part d’altres formacions polítiques, ha assegurat que “una de les propostes prioritàries d’Esquerra a l’hora d’abordar les negociacions per formar el Govern de Catalunya després de l’1 de novembre és l’assoliment d’un Acord Nacional d’Infraestructures per garantir el màxim consens en la planificació de les principals infraestructures de transport, com ho és la Variant Sud de Lleida”. Aquest Acord s’ha de fonamentar en el consens polític i la participació dels agents socials i territorials i el món local. “I en el cas de la Variant Sud, ja han parlat els afectats i el món local, de manera que no permetrem un traçat que afecti negativament l’Horta de Lleida”, sentencia Carmel Mòdol.    

  

 

 

2 Comentaris »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

  1. ERC s’ha empassat molts gols del PSC el els últims 3 anys. El que digui el PSC es farà i ERC ho permetrà.

    Visca l’Isidre. Gavín alcalde. Encara que Ros guanyi o perdi les eleccions, sempre tindrà el recolzament d’ERC.

    Comentari per Roger — 13 octubre 13edivendres 2006 #

  2. Roger, crec que estàs una mica fora de tó. O és que voleu recuperar el clima aquell de crispació que vau imposar des de la web del teu candidat? Què tal si parlem d’allò que toca, com la Variant Sud? Et recordo que és la carretera que CiU mai no es va decidir a fer, i de la qual només vau saber tallar una cinta electoral sobre una mica d’asfalt recent posat.

    Comentari per Marquitus — 15 octubre 15ediumenge 2006 #

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet