LES PRESSES DE GAVÍN

16 maig, 2006 on 12:05 pm | A Estatut de Catalunya |

A tota pressa i a la recerca d’unes poques engrunes polítiques; així s’ha ofert ja el cap de l’oposició a la Paeria, Isidre Gavín (CiU), a l’alcalde Àngel Ros (PSC) per si vol fer a la Paeria amb Esquerra el mateix que els socialistes han fet a la Generalitat. Quan m’ho van dir per primera vegada, ja el mateix dijous de l’expulsió, no m’ho vaig creure. Però al llarg del cap de setmana festiu a la ciutat de Lleida els oferiments de Gavín han estat tan insistents que, fins i tot, ha mostrat la seva fervent predisposició a forçar ja un pacte municipal CiU-PSC a persones que no són ni membres del govern de la Paeria.

Què busca ara el cap de l’oposició, el mateix que critica desmesuradament qualsevol acció que fem des del govern de la Paeria? Sota aquesta oferta de rebaixes, s’amaga la intenció de CiU de fer desaparèixer ERC del mapa polític a tots els nivells de representativitat. És una prova més que els dirigents de CiU mai no han defensat un bon Estatut ni per a Catalunya ni per a Lleida, sinó que van precipitar el pacte de la Moncloa amb la mirada posada en suposats rèdits electorals. I Gavín ha vist aquí l’oportunitat que li va negar l’electorat al 2003.

I si Gavín no para d’oferir-se, encara més desagradable ha estat l’actuació d’una de les seves regidores, dirigint-se a tècnics de Cultura per advertir-les que ben aviat parlaran dels aspectes que ella vol millorar de les Festes de Maig per l’any vinent. Intoxicació i confusió sobre els propis funcionaris, una forma de fer política d’alta volada…

Gavín sap que la seva campanya despietada contra la ciutat de Lleida està sent castigada per la ciutadania. Gavín sap que no existeix sondeig municipal que li auguri uns bons resultats. Gavín sap que la seva única opció de salvar la cara i els seus mobles a la Paeria és entrar per via de l’escletxa que pugui obrir entre Àngel Ros i jo mateix.

No serà ni per Ros ni per mi que la crisi de la Generalitat suposi generar inestabilitat a la ciutat de Lleida. Esquerra no contestarà l’expulsió de l’Executiu amb un trencament de governs municipals. El PSC, per ara, tampoc és partidari de traslladar als regidors dels governs locals les exigències d’uniformitat de vot de cara al referèndum. Si això continua així, la governació de la ciutat de Lleida resta garantida, respectant la llibertat dels regidors i la regidora d’ERC a la Paeria de fer campanya pel NO.  

L’altre dia es va organitzar un bon enrenou amb la meva reflexió al voltant del preu de la coherència. Hi va haver qui va entendre que era una amenaça, o qui es creia que ja ens havien amenaçat. La cosa és molt més simple, li deia a les persones que van decidir l’expulsió d’ERC a la Generalitat que obressin en coherència a tota Catalunya. Ni més ni menys. Dos i dos, en política, també són quatre.

30 Comentaris »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

  1. Desconeixia l’intent gavinià, però com deus de saber ahir en tant que Secretari d’Organització del PSC de la ciutat de Lleida, em vaig postular a la tertúlia de Lleida TV en el sentit que apuntes al paràgraf cinquè.

    Comentari per Albert Balada — 16 maig 16edimarts 2006 #

  2. Aqui no s’ha d’0brir cap escletxa entre el PSC i ERC a Lleida ciutat.No cal, no és necessari, la ciutat funciona, NO s’ha de donar cap oportunitat al Gavín i els seus per que desembarquin a la Paeria. Ara s’ha d’arrivar junts fins al final i després la ciutat que decideixi pel treball que s’ha fet per part de les tres formacions de govern, cadascú dins la seva regidoria.

    Comentari per lo corb — 16 maig 16edimarts 2006 #

  3. Què es pot esperar d’un personatge com aquest? Insidiós, manipulador, xanxullero… Si arribés algun dia al govern de la Paeria, faria el mateix que fa a la Diputació, enganyar la gent i despilfarrar els diners de tots els lleidatans i lleidatanes en els seus capricis.

    Comentari per Joan P. — 16 maig 16edimarts 2006 #

  4. Xavier, no siguis tant mentider. Això que estas dient no és veritat i tu ho saps molt bé. Et recordo el PRIVAT de l’última pàgina del Segre de l’altre dia en el que comentava que vas ser precisament tu el que et vas oferir a parlar amb el Gavín.

    Comentari per Pere Joan — 16 maig 16edimarts 2006 #

  5. Ets un provocador, Sàez. Dones una mica de carnassa i immediatament et segueixen els teus amiguets amb insults i desqualificacions al Gavín. És realment ridícul i impresentable.

    Comentari per Antoni Pérez — 16 maig 16edimarts 2006 #

  6. No sé si ho heu vist, però Gavín ha fet contestar aquest article amb un comunicat oficial dels comités locals de CiU!!! A més ha obert un fòrum on l’insult a Xavier Sàez és la condició per escriure. Clar, que només escriu ell mateix, ja que els sis o set comentaris contra Sàez i ERC estan fets en qüestió de cinc minuts amb noms diferents. Mai aprendran a jugar net! No permetis que aquesta gent sectària arribi mai a governar Lleida.

    Comentari per Marquitus — 16 maig 16edimarts 2006 #

  7. Al Balada se li nota les ganes que té de guanyar punts en el seu càrrec. Ganes o necessitat, ja que no el coneixen ni a casa seva. Al pas que va i amb els deliris de grandessa que se li nota com a politòleg en poc temps podria desorganitzar definitivament el PSC i el Tripartit al mateix temps.

    Comentari per Josep Canut — 16 maig 16edimarts 2006 #

  8. Xavier Sàez és el catedràtic de la mentira i del joc brut. És un dels homes més perillosos de Lleida.

    Comentari per Margarida Pujol — 16 maig 16edimarts 2006 #

  9. Encara recordo quan en Sàez vivia al C/Comerç (allí al costat del Romero Polo, on hi ha aquell pàrking) i, el veia baixant a passejar el gos (per cert, un pel gros). Els meus pares em deien: “aquest és d’esquerres”. Ara ja fa anys que no hi viu.

    Comentari per Per a Sàez — 16 maig 16edimarts 2006 #

  10. Pel que veig, si s’atreveixen a consumar una sociovergència municipal a Lleida se’ls hi auguren ben magres. No té sentit fer un govern municipal de només “totalitaris del SI”, clar que tampoc tenia sentit trencar el tripartit perquè un dels socis prengui una postura diferent.

    Els convergents van a per totes i de qualsevol manera, i el que hem de fer és destapar-los. El ciutadà no és tonto i ja sabrà com els hi ha de fer pagar.

    SALUT I NO A L’ESTAFATUT

    Comentari per Isaac Garcia — 17 maig 17edimecres 2006 #

  11. Els convergents anem a per totes efectivament, però no de qualsevol manera sino amb respecte i responsabilitat.

    Comentari per Pere Joan — 17 maig 17edimecres 2006 #

  12. M’agrada aquest blog de Xavier Sàez. En canvi el de l’Albert Balada és un caos impressionant. L’Albert faria bé de començar a organitzar-se ell mateix abans d’abordar l’organització del PSC.

    Comentari per Pere Joan — 17 maig 17edimecres 2006 #

  13. Bé, escric el missatge de nou. A veure fins quan dura penjat.

    En Sàez va possar 55 condicions el juny de 2003 per pactar amb en Siurana. De la nit al dia, les 55 condicions se les va endur el vent i en Sàez ja va pactar amb el PSOE al govern municipal. Tant ràpid es van complir les 55 condicions? Mira que s’arribava a demanar la lluna!

    Comentari per Per a Sàez — 17 maig 17edimecres 2006 #

  14. Perdoneu que en aquest blog de Xavier Sàez parla de l’Albert Balada. És que al seu lamentable blog, tal com diu el Pere Joan, els comentaris estan desactivats i censurats. Aquest senyor és digne d’anàlisi. Després de llegir les seves idees de politòleg tendenciós he d’anar a veure com guanya el Barça per desintoxicar-me.

    Comentari per Josep Canut — 17 maig 17edimecres 2006 #

  15. Com se les gasten els convergents!!! Ahir vaig fer un comentari a la pàgina del Gavín i com que no anava en la línia del que volia m’han posat a “caldo”. És bastant lamentable el to que destil·la aquella gent. Per cert, he vist que alguns dels noms que escrien allà també ho fan aquí. Tot i que no em sembla bé el que diuen, celebro que aquí puguin expresar-se sense que se’ls linxi.

    Comentari per Marquitus — 17 maig 17edimecres 2006 #

  16. Vas equivocat Marquitus. Ahir vaig escriure un missatge i me l’han censurat. Cosa que l’he tornat a escriure avui.

    Comentari per Per a Sàez — 17 maig 17edimecres 2006 #

  17. Home, Marquitus, no t’ho prenguis així tant a la tremenda. No saps què és la llibertat d’expressió ? Tu diguis el que vulguis. Però els altres també. Faltaria més, Marquitus !!

    Comentari per Pere Joan — 17 maig 17edimecres 2006 #

  18. El que censura molt és el blog de l’Albert Balada. Almenys a la web del Gavín els comentaris són totalment lliures, instantanis i sense cap restricció.

    Comentari per Carme — 17 maig 17edimecres 2006 #

  19. Clar que sé el que és la llibertat d’expressió, Pere Joan. I també el respecte a la discrepància, i el dret a no ser insultat per expressar opinions, i la llibertat d’elecció. Per aquest motiu no tornaré a entrar a la pàgina d’aquell candidat, així que, si vols, podrem discrepar en aquest blog. I ara vaig a visitar el blog del Balada, que si l’ataqueu tant segur que val la pena.

    Comentari per Marquitus — 17 maig 17edimecres 2006 #

  20. No sé què pensar. Per un costat, via comunicat oficial se’m titlla de mentider mentre el propi Gavín matisa que els comentaris que va fer oferint-se a Àngel Ros eren en “to irònic”, i per un altre s’inicia una campanya en contra meva de desqualificacions personals, que no pas polítiques, mentre el propi Gavín diu als seus que no em facin cas. Només puc titllar d’histèria l’estat d’ànim que envolta el candidat convergent. Massa nervis, massa pell fina, massa presses i molt mal gust i poca educació.
    No per intentar aclarir les coses als autors dels comentaris que s’han publicat aquí –ja que qui els ha escrit en la seva immensa majoria sap que diu mentides- sinó per la gent que hi entra al bloc amb voluntat d’informar-se:
    1.- Ni menteixo ni provoco, em limito a sostenir en públic el mateix que dic en privat.
    2.- Efectivament ja no visc al c/Comerç, sóc veí de Cappont i crec que el barri de residència no prejutja la ideologia de les persones.
    3.- Vaig posar condicions a Antoni Siurana per pactar. El fet que el meu grup les mantingués va provocar que l’actual mandat municipal s’iniciés sense ERC al govern de la Paeria. No va ser fins passat l’estiu, i després d’un primer ple amb el govern en minoria, que el PSC va acceptar la realitat i que per poder continuar governant era necessari tornar a parlar amb nosaltres. Sobre la taula es van trobar les mateixes condicions.
    4.- Òbviament, a l’oposició estant vaig ser contundent amb el govern de llavors. Seinsa, Empresa Municipal i d’altres paraules per l’estil eren les que dominaven el debat polític municipal. Cap d’aquestes existeixen ja. L’únic canvi al govern ha estat l’entrada d’ERC, i per tant som el motor d’aquestes millores.
    5.- Aquí no es censura ningú, senzillament no es permet l’insult, que és una cosa diferent, molt diferent!, a la crítica. I més quan s’utilitzen e-mails i identitats falses.
    Finalment, animar-vos a continuar pel camí del debat democràtic i seré, també al bloc de l’Albert Balada, a qui agraeixo les seves col•laboracions i reflexions i que, per suposat, no es mereix el grau de rancúnia que alguns heu desplegat.
    Per cert, VISCA EL BARÇA I VISCA CATALUNYA!

    Comentari per saez — 18 maig 18edijous 2006 #

  21. El que està una mica passat de rosca és que investiguis les identitats i emails dels que escriuen en aquest blog.

    En aquest punt si que voldria fer una reflexió.
    L’èxit del fenòmen mundial dels blogs a Internet és precisament l’anonimat. Aquesta característica fa que les opinions siguin sinceres, lliures i espontànies.

    I això és precisament lo que impulsa a expressar les opinions amb total claretat, llibertat i amb la seguretat de que ningú sabrà qui ets, si no vols mostrar la teva identitat.

    Una altra cosa molt diferent és evitar els insults. En aquest sentit crec que el que insulta es desqualifica ella mateixa. Per tant, Xavier Sàez, llibertat total i confiança en la força de les pròpies idees. Per altra banda, jo no he vist cap insult en aquest espai ni tampoc en el fòrum d’Isidre Gavín. En el blog del politòleg Albert Balada no sé si hi ha insults perquè no l’entenc.

    Així doncs, Xavier Sàez, menys investigar la identitat dels que aporten lliurement les opinions i més acceptació de la crítica positiva.

    Carme (pseudònim)

    Comentari per Carme — 18 maig 18edijous 2006 #

  22. Ho sento. Escric una altra vegada. No ho puc evitar després de rellegir el teus comentaris.

    Trobo exagerat i fora de lloc el que dius: “histèria l’estat d’ànim que envolta el candidat convergent. Massa nervis, massa pell fina, massa presses i molt mal gust i poca educació”.

    Penso que contrariament al que opines tu, el Gavín es troba en una posició extraordinariament positiva de cara a les pròximes eleccions. I més, després de l’estrepitós fracàs del Tripartit.

    Carme (pseudònim)

    Comentari per Carme — 18 maig 18edijous 2006 #

  23. Un petit aclariment, Carme. No investigo e-mails ni identitats, senzillament he intentat contestar un dels missatges a l’adreça que indicava i resulta que no existeix. L’anonimat no dóna patent de cors per a l’insult. Tu utilitzes un pseudònim i em critiques de manera correcta i respectuosa i jo et responc. Això, de veritat, saps que no és el que passa a l’altra web.

    Comentari per saez — 18 maig 18edijous 2006 #

  24. Soc una persona a la qual li agraden molt les frases fetes, en més d’una situació he comprovat que la saviesa popular es efectiva al 100% com per exemple: Hom critica els seus propis defectes o “Piensa ladrón que todos son de su condición”.
    Qui no té arguments sempre recorreig a la solució facil les calumnies, els desplestigis, els atacs personals… És veritablement trist veure aquesta situació amb persones adultes probablement alguns, o tots, amb estudis superiors, esbaralles de quitxalla; i com amb el blog de l’Albert no el poden deixar per terra, com a voltors despedaçant la peça, invaeixen el teu amb comentaris absurds que no venen al cas, despreciant la teva labor informativa. Es una veritable manca de respecte cap a la teva persona perque t’utilitzen per atacar a tercers, això demostra la mena de persones que són, una cosa és la llibertat d’expressió, i un altra de molt diferent és utilitzar a les persones per sortir-te d’amagades amb la teva, això tant sols té un nom que no penso dir, però, que tots sabem.
    I si ens comportens com adults?
    Et demano disculpes si et sents utilitzat per la meva persona, però, ja no podia estar de forma passiva davant de tanta ruqueria.

    Comentari per necro — 19 maig 19edivendres 2006 #

  25. Necro, és increible veure els arguments críptics i amb circunloquis que pots emprar per defensar al Sàez i a la vegada criticar a qui ha gosat queixar-se (a tots els blogs que avui estan vius a Lleida) pel fet de que el Balada censura les opinions. Si això va adobat amb la metàfora del volter ja resulta del tot depriment que siguem incapaços entre tots de defensar i respectar les nostres pròpies opinions. Per altra banda, on és el Balada? Perquè no es defensa de tanta crítica?

    Comentari per Josep Canut — 19 maig 19edivendres 2006 #

  26. Per començar Sr Canut, Al seus propis comentaris hi fica: “Ganes o necessitat, ja que no el coneixen ni a casa seva. Al pas que va i amb els deliris de grandessa que se li nota com a politòleg en poc temps podria desorganitzar” “Perdoneu que en aquest blog de Xavier Sàez parla de l’Albert Balada. És que al seu lamentable blog…Aquest senyor és digne d’anàlisi. Després de llegir les seves idees de politòleg tendenciós”.
    En absolut li estic acusant d’insultar, tant sol puntualitzo l’esces de comentaris despectius amb poques frases, però, al meu criteri aquest “estil” de fer crítica i opinar, és més propi de persones que careixen d’arguments que l’unic que els hi queda es el desprestigi als altres per autoproclamarse més forts; no promou cap debat ni diàleg, tant sols dona pas a l’ofensa, com vol que algú respongui a la seva malanomenada crítica si ja l’ha sentenciat i no al·lega cap argument per basar la discusió?.
    Per altra banda un blog es com si fos “casa meva” i ningú està obligat a penjar allò que no li agrada, ningú dirà que casa seva és lamentable si no la vol pintar de verd, que és porta molt ara.

    Comentari per necro — 20 maig 20edissabte 2006 #

  27. Amic Necro, em satisfà que malgrat les diferències tenim un plegat de coincidències. Estic molt d’acord amb el tó respectuós d’avui, molt diferent del que vas usar fa pocs dies dient “voltors despedaçant la peça”.
    Anem però a pams.

    En primer lloc, l’origen de la polèmica rau en una crítica molt forta de quelcom que va passar en una generació pretèrita i oblidada per tothom afortunadament. El Balada però, burxa i burxa amb arguments basats en una suposada superioritat moral que creu que té ell a diferència dels altres.

    En segon lloc, la polèmica esclata quan jo mateix, li escric un comentari al seu blog i el Balada el censura.

    I aquí, si vols, podem parlar de la censura. Efectivament el seu blog és casa seva. Fins aquí tots d’acord, però malgrat això, pensa que a més de politòleg, Albert Balada és el secretari d’organització del PSC de Lleida i això ho condiciona tot. Etica i moralment el seu espai és públic. Vulgui o no vulgui. Per què un relevant càrreg d’un partit polític ha d’impedir una crítica en un blog públic?.

    Al blog de Xavier Sàez on ens trobem, hi ha un requisit per entrar a opinar, però de cap manera hi ha censura.

    En tercer lloc, hi ha d’altres components de la polèmica. A més dels anàlisi “dejà vu” del Balada (que això si que és una opinió meva i personal), al blog del Balada hi pots trobar falles garrafals com el traductor que tradueix CARGOLS per TORNILLOS, el caos de 3 llengues barrejades (parcialment arreglat fa uns dies a consequència de la polèmica), l’us indiscriminat de fotografies sense respectar el “copyright” dels autors de les imatges…
    Jo sóc un empresari i tinc molt clar que si vols competir ho has de fer molt bé o de lo contrari es paguen les consequències.
    Ara, el Balada, està pagant el preu de la seva frivolitat.

    Comentari per Josep Canut — 22 maig 22edilluns 2006 #

  28. Apreciat Sr Canut, tant sols un darrer apunt. L’Isidre té un forum oficial i es presenta amb el seu càrrec polític, la seva web es de domini públic, esclar; en Saez no sols l’anuncia a la prensa sino que diu que es membre d’esquerra i fa referència a la seva labor a la Paeria, per tant també es del domini públic; però en Balada, fora part de la col·lecció de carreres, estudis i càrregs o excàrregs a Museus o Centres Culturals, no fa cap referència que sigui representant de cap partit ni que tingui cap càrreg de responsabilitat amb cap partit, amb la qual cosa no el fa un blog públic, no pertany ni representa directament a cap partit, doncs des del punt de vista ètic es ben lliure de fer el que vulgui al seu blog.
    Per altra banda lamento que s’hagi sentit ofès per la meva expressió “voltors”, era feta com a comparativa no com ofensa, no soc qui per ofendre a ningú, prego accepti les meves disculpes

    Comentari per necro — 27 maig 27edissabte 2006 #

  29. El primer comentari d’aquest article és del senyor Balada i el fa com a secretari d’organització del PSC com tu mateix pots veure. Per tant jo si crec que és públic el seu blog.

    Comentari per Josep Canut — 29 maig 29edilluns 2006 #

  30. Apreciat Canut, parlem seriosament perquè ara si que veig que desconeix algunes lleis i això li podria carregar algunes conseqüències que ningú no desitja.
    Aquest senyor si en aquest s’ha presentat com a secretari d’un partit, al seu blog no ho ha fet, amb això tant sols ja es prou per afirmar que es un lloc privat i pot fer el que vulgui. Amb el seu darrer comentari, i les queixes avans formulades (ignoro que vareu escriure al seu blog) està afirmant que vosté l’article de la Constitució que fa referència al dret de l’intimitat, i totes les lleis que hi han amb respecte aquest dret no les vol complir, per tant estaria cometent un delicte.
    De tot cor li prego que reflexioni i moderi els seus comentaris perquè exercint el seu dret a la llibertat d’expressió pot caure amb errors que li perjudicarien seriosament per una causa absurda que no li va la vida.
    Mao va dir: Si vols emprende un camí de venjança, cava dues tombes.

    Comentari per necro — 3 juny 03edissabte 2006 #

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet