LES BASSES SÓN DE LA CIUTAT I NO D’UN PARTIT POLÍTIC

18 abril, 2007 on 5:01 pm | A 27-M |

Avui, de forma pública, he demanat a l’alcalde i al Col·legi d’Arquitectes de Lleida que “es congeli” el procés de redacció de les conclusions de la comissió tècnica que ha de definir el Programa de Revitalització del Parc de les Basses d’Alpicat per evitar la contaminació electoral del que ha de ser un gran projecte de ciutat obert a la participació col·lectiva. 

La petició es sustenta en la sorpresa de comprovar aquest matí com el candidat del PSC, Àngel Ros, ha transformat en una proposta electoral única del seu partit el fruit dels debats i aportacions que fins al moment han fet molts departaments de la Paeria i entitats socials en un procediment que, fins al moment, ha coordinat amb exquisida responsabilitat institucional el tinent d’alcalde, també socialista, Josep Maria Llop. 

És preocupant observar com, des de la seu d’un partit polític, es llancen com a propostes electorals idees que són producte de l’aportació de tècnics i funcionaris municipals als quals hem de mantenir allunyats de la picabaralla electoral. 

Igualment sorprèn que des del PSC es vulguin presentar ara idees, diuen que dins del procediment de participació ciutadana, quan se sap que el termini de recepció d’idees ja s’ha tancat i que en aquests moments s’estan elaborant les conclusions de les diferents propostes presentades.

Per aquestes raons, entenem que el procés necessàriament participatiu de renovació de les Basses d’Alpicat s’haurà de tornar a obrir una vegada passades les eleccions, i així donar garanties que seran incorporades per a la seva anàlisi totes les propostes noves que durant la campanya puguin fer totes les formacions polítiques. 

Presentar ara les conclusions del comitè tècnic, des del govern municipal de manera unitària tal i com estava previst, només contribuirà a distorsionar una solució ciutadana a les Basses, ja que tota formació política té dret a presentar les seves propostes i, per tant, a que siguin escoltades i ateses a través del mecanisme institucional que vam aprovar fa mesos, al marge de si qui presenta les propostes és al govern o a l’oposició. 

Les Basses són un espai privilegiat de Lleida que havia desaparegut de l’imaginari ciutadà fins que, ara fa tres anys, es van tornar a obrir de vida i el vam mostrar als visitants de la ciutat amb la celebració del Senglar Rock.                                       

      

6 Comentaris »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

  1. No se pas quin mal hi trobeu si les idees son bones i també les recolceu els altres dos partits del govern. Tant sols es qüestió d’afegir a aquestes idees de tota la població idees propies vostres del partit, que de segur en tindreu de bones. No està fent una idea seva, està recolçant les idees d’un cumul de ciutadans que han fet suggeriments d’activitats que es poden fer a les bases. Recordeu que les uniques forces que se apropien de les coses són les dretes, i d’això antics militants vostres en poden donar lliçons.
    No enceteu una batalla absurda per la “conquesta” de vots; enriquiu aquest projecte amb les vostres propies visions i de ben segur que la beneficiada sempre serà la ciutadania, que ès qui veritablement importa.
    No cerqueu dimonis on no hi ha.

    Comentari per Necro — 21 abril 21edissabte 2007 #

  2. Benvolgut Necro, no es tracta d’això, i ho saps. No hi ha més dimoni que aquell que va decidir, a correcuita, agafar les principals aportacions fetes al si d’una comissió oficial de la Paeria, col·locar-les dins d’una carpeta i presentar-les com a pròpies des de la seu del PSC. Allò que és important no és el que es proposa per a les Basses, sinó la forma d’actuar per “conquerir” uns vots. Allò que és important és l’ètica, que ha d’anar de la mà de la política.

    Comentari per saez — 21 abril 21edissabte 2007 #

  3. Hi ereu quan va fer la presentació?, o, us vareu guiar per com va ser redactada la notícia?…
    De vegades la forma de dir les coses per tercers, involuntariament, creen els mals entesos.
    Personalment sempre he sentit dir que són les propostes recollides de la població, i mai, sorgides directament del partit, tot i que hi ha membres que també han dit la seva i aquestes, com ara una que vaig fer, no han estat incloses per motius diversos. Em creuras, oh no!, però, estaràs amb mi que no sempre la gent ha sapigut captar a la primera allò que has volgut dir.
    Encetar una lluita per propostes de ciutadans acabarà perdent sempre el ciutadà.

    Comentari per Necro — 23 abril 23edilluns 2007 #

  4. Necro, per no donar-li més tombs a la cosa. No hi èrem perquè aquesta presentació es va fer a la seu del PSC i no a la Paeria, on s’han de presentar les accions de govern producte de la participació ciutadana. No existeix més polèmica que la que li vulguin donar els que no entenguin aquesta diferència entre partit i govern municipal.

    Comentari per saez — 23 abril 23edilluns 2007 #

  5. Com jo no tinc res a guanyar ni a perdre (personalment, s’enten), i tú et deus als teus i estàs obligat a fer una bona campanya defensant els vostres interesos i programa, ho deixem amb taules; perquè dedueixo que ambdos tenim part de raó, i, per descontat, respecto que em fiquis la contra, neguis o no reconeguis la meva part de raó i defensis amb bons arguments i diplomàcia la teva possició, però, de segur, creu-me que no ha hagut mala intenció.
    Pel cert, jo també entenc que no hi ha mala intenció, per part teva, quan es vincula la teva imatge, bé, mijançant el teu “minijo”, amb l’institució de tots els lleidatans com és el IMAC…

    Comentari per Necro — 23 abril 23edilluns 2007 #

  6. Les Basses d’Alpicat, per reactivarles i també al turisme de Lleida seria un lloc ideal per ubicar un Area d’autocaravanes que no vol dir un camping.
    Aquest tipus d’instalació no modifica l’entorn ni s’han de fer gran instal.lacions, simplement un lloc per buidar les aigues brutes i aixeta per omplir les netes i uns aparcaments, a França hi han mes de 6000.
    La estancia máxima recomenem que sigui de 48 h.
    Les autocaravanes ja porten wc, dutxe, calefacció.
    Per les nostres fronteres atravesen mes de 300000 anuals, el tipus de turisme en autucaravana, te totes les avantagjes de consevol turisme, fa servir els comerços, restaurarnat , transport públic…
    ABarcelona hi ha un área d’autocaravanes al Forum amb un any i mig han hagut mes de 9000 pernoctes en aquest cas pagan uns 18 euros c/ 24, han amortitzat les instal.lacions en els primer dos mesos.
    Estem segurs de que l’explotació d’unes instal.lacions d’aquest tipus ajudaria a tornar a donar vida a les nostres estimades Basses d’Alpicat.

    Jaume Huertas (Plataforma d’autocaravanes de l’Unió Caravanista de Catalunya)www.uccat.com

    Comentari per jaume Huertas — 8 maig 08edimarts 2007 #

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet