ESQUERRA DEFENSA L’HORTA

6 juliol, 2006 on 5:59 pm | A L'Horta |

La secció local d’Esquerra a la ciutat de Lleida ha emès avui un comunicat en el qual fa públic el seu posicionament respecte del traçat de la Variant Sud i la seva afectació sobre l’Horta de Lleida. Coincideixo plenament amb l’anàlisi fet des del meu partit, ja que està en la línia del que ha estat el meu parer públic, i entenc que és la línia estratègica que haurem de seguir en aquesta qüestió els regidors i la regidora d’Esquerra a la Paeria. En tot cas, i donada la seva claredat, aquí el deixo per què el pugueu analitzar.  

Esquerra defensa l’Horta de Lleida davant la variant Sud 

Una vegada el Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat ha fet públics els estudis informatius i d’impacte ambiental dels diferents traçats possibles per construir la Variant Sud de la ciutat de Lleida, l’Executiva de la Secció Local d’ERC a la ciutat de Lleida vol fer públiques les següents informacions:

  1. Des del primer moment que la Plataforma Protegim l’Horta va advertir de les serioses afectacions d’impacte ambiental, econòmic i social d’aquesta obra, diferents dirigents d’Esquerra a Lleida han mantingut reunions informatives i comunicació bilateral constant amb representants de la Plataforma en les quals es va expressar el suport del partit a un replantejament de les pretensions inicials del DPTOP, que només contemplaven una única possibilitat.

  1. Esquerra a la ciutat de Lleida entén que la principal necessitat que té la ciutat de Lleida de la Variant Sud radica en què, unida a l’actual Variant Nord, crearà una circumval·lació exterior, un anell que envolti la ciutat, que evitarà que hagin de creuar el centre de Lleida els vehicles que només venen de pas a la capital del Segrià. L’estalvi d’aquest trànsit, que ara com ara suporten moltes vies essencials de la ciutat, haurà de millorar la circulació rodada al casc urbà, fent-la més fluida i més sostenible. Al mateix temps, aquesta anella viària ha de permetre un accés i una connexió el més fàcil i curta possible des del mateix centre de la ciutat a qualsevol punt d’una de les dues variants.

  1. Esquerra a la ciutat de Lleida entén que la publicació dels informes de diferents traçats per part de la Generalitat respon, en part, a les gestions directament realitzades al seu dia per l’exdelegat de la Generalitat a Lleida, Jaume Gilabert, i el tinent d’alcalde de la Paeria Xavier Sàez, que públicament han expressat l’opinió compartida entre la direcció d’Esquerra i la Plataforma de què una obra d’aquesta magnitud no pot mutilar un dels principals trets diferencials de la nostra ciutat, des del punt de vista paisatgístic, econòmic i social.

Amb aquests antecedents, membres de l’Executiva de la Secció Local d’Esquerra a la ciutat de Lleida han mantingut noves reunions amb representants de la Plataforma per tal de valorar els informes fets públics per la Generalitat i, en base a aquests anàlisis, volem expressar a la ciutadania els següents acords:

1.     Compartir amb la Plataforma Protegim l’Horta la sensació que els informes emesos per la Generalitat semblen estar orientats a fer descartable l’única opció que no travessa l’Horta. Per exemple, en aquest cas s’esmenta el possible impacte ambiental sobre la zona dels Patamolls de Montoliu mentre que no es diu res de l’afectació més directa que sobre els Aiguamolls de Rufea tenen les altres opcions.

2.     Compartir amb la Plataforma Protegim l’Horta la preocupació que les presses per tirar endavant aquesta carretera puguin infringir danys irreparables sobre l’Horta de Lleida, el seu paisatge i el seu sistema econòmic. La ciutat de Lleida necessita aquesta via des de fa dècades, per això mateix pot esperar uns mesos més a prendre la decisió si aquest temps d’espera ajuda les administracions a madurar amb el territori la millor solució, i més si tenim present que l’actual Govern de la Generalitat es troba sense majoria parlamentària i amb unes eleccions a convocar per a la present tardor.

3.     Demanar al Govern de l’Ajuntament de Lleida que defensi davant la Generalitat l’opció menys agressiva per a la nostra Horta, exigint que el Govern de Catalunya assumeixi que el sobrecost econòmic de l’obra és la seva obligada contribució a mantenir l’estructura social i paisatgística de la ciutat de Lleida, al temps que una inversió de cara a una millor vertebració de les relacions i les vies de comunicació entre la ciutat de Lleida i les poblacions del Segrià.

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet