COMENÇA EL NOU CURS POLÍTIC

6 setembre, 2006 on 10:00 am | A Paeria, Política General |

Publicat el 6 de setembre de 2006 al diari Bon Dia     Amb el record molt fresc de les que han estat unes bones vacances d’estiu, comencem aquest nou curs polític que està decididament marcat per dues cites amb les urnes: les eleccions al Parlament de Catalunya del proper 1 de novembre i les municipals del 27 de maig de l’any vinent. Tot plegat es tracta d’un nou cicle electoral que ha de servir per definir les polítiques que a Catalunya i a la ciutat de Lleida, en el nostre cas, es desenvoluparan en els propers anys. No hi ha dubte que ens trobem davant uns mesos intensos i apassionants i, no cal dir-ho, amb algunes incògnites per resoldre. 

Tancat el parèntesi estiuenc, avui estem si fa no fa tal i com ho havíem deixat el 31 de juliol, és a dir amb un Govern de la Generalitat provisional i bipartit en el qual el PSC fa i desfà al seu aire, amb un President ja abandonat i un candidat al qual li troben perfil a base d’una costosa campanya de marketing. A la banda de l’oposició, continuem amb una CiU capficada en un discurs permanentment negatiu i amb un PP cada vegada més hereu de les estratègies dissenyades a Madrid. 

Nosaltres, la gent d’Esquerra, reprenem el fil del curs polític amb els mateixos arguments amb els quals expliquem la ciutadania la nostra expulsió de l’Executiu català en base a la defensa de les decisions sobiranes del Parlament de la nostra nació. Uns raonaments que intentem fer arribar directament a la gent, a les mateixes persones que veuen com, fins i tot, s’ha intentat rescriure la més recent història esborrant la participació d’Esquerra al primer Govern progressista de Catalunya des de la República. Aquest clima electoral, però, no ens ha de confondre sinó volem eixamplar encara més l’esquerda que sembla oberta entre una gran part de la ciutadania i els responsables polítics.

La massa electoral, el conjunt d’homes i dones que tenen la darrera paraula en la construcció de la nostra societat, no és un magma unitari que es mou a cop d’anuncis enlluernadors i efectes especials. La ciutadania de Catalunya és madura, té memòria i vol tenir la clau del seu futur, un futur que s’interpreta de manera plural però amb un clar accent propi de la nostra fortalesa democràtica. 

Nosaltres volen continuar tractant les persones de tu a tu, amb respecte i intel·ligència, escoltant i valorant tot tipus d’iniciatives que siguin positives per a les persones que donen contingut i sentit les nostres terres. Un dels exemples més clars el vam tenir, a la ciutat de Lleida, a finals de juliol, quan la col·laboració entre una plataforma ciutadana i algunes forces polítiques vam poder redreçar el projecte de Variant Sud sense que afecti negativament l’Horta de Lleida. És aquesta la manera amb la qual volem continuar exercint les nostres responsabilitats polítiques, treballant en positiu i sense dobles llenguatges. La gent de l’Horta sap ben bé del que parlo. 

Tot i amb això, sóc conscient que les properes setmanes estaran protagonitzades per la campanya electoral, i que és molt difícil generar un debat tranquil i seriós que superi les urgències de les consignes dels partits. En tot cas, des d’Esquerra sí que intentarem aportar una mica de serenor i sentit comú al panorama polític català per evitar que el caos de l’aeroport del Prat d’aquest agost sigui alguna cosa més que una metàfora del que li pot passar a la nostra nació. 

Igualment, sabem que després de l’1 de novembre s’iniciarà l’altra cursa important del curs, les eleccions municipals, i que aquest no pot ser un recorregut protagonitzat pels nervis, la batalla de la foto i el poc respecte a les formes. Pel davant tenim uns mesos per ajudar la ciutadania de Lleida a avaluar la feina feta al llarg d’aquest mandat de la Paeria, el primer amb Esquerra al govern municipal.                   

    

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet