EL CARNAVAL MÉS PARTICIPATIU

22 febrer, 2006 on 1:54 pm | A Cultura |

Cartell del Carnaval 06    

Puntual com sempre, una setmana abans de l’inici de les estretors i els dejunis de la Quaresma, arriba en Pau Pi i, amb ell, el Carnaval. Un any més, la ciutat, a través de les activitats organitzades per les entitats de cultura popular, ballarà al so de ritmes de batuca o del ball de la figa i la llonganissa, menjarà tupí, correrà intentant sostenir un ou en una cullera sostinguda només amb la boca, es disfressarà, baixarà des de Lluís Besa en una esbojarrada cursa de llits, sentirà els estirabots irreverents del rei dels poca-soltes, durà els nens a Jaume I, a menjar xocolata… i tantes i tantes coses que combinaran la disbauxa carnavalesca i la convivència cívica a la nostra ciutat. Aquest és el carnaval més participatiu dels darrers anys a la ciutat de Lleida, com ho demostren les xifres que us donaré a continuació. Per cert, si no us voleu perdre tot el que està preparat, feu un clic sobre la foto del cartell

Enguany, un dels canvis fonamentals és el trasllat de la Mega Farra de divendres i de la revetlla de dissabte dels Camps Elisis al Cotton Club. Amb l’estalvi de no haver de llogar el Pavelló Nou, ni muntar escenari, equips de llum i so, etc. (uns 15.000 euros), hem pogut incrementar la participació de més comparses a la rua, la dotació per a grups musicals i establir un servei gratuït d’autobusos per a totes dues nits des de Ricard Viñes, aturant-se en totes les parades del recorregut. 

En les festes populars, el principal indicador del seu èxit o fracàs és la participació. I en el Carnestoltes d’enguany participaran unes 4.000 persones, entre les 3.000 directament inscrites i el més del miler de persones que després es van sumant, sobretot a la Gran Rua. 

Mireu, els números són clars: La Rua té confirmada ja l’assistència de 51 carrosses i 58 grups. L’any passat van ‘desfilar’ 44 carrosses i 50 comparses i tothom va dir que va ser la millor Rua dels últims anys. Especial consideració mereix la Cursa de Llits, una iniciativa que va desaparèixer per falta de participació i vam recuperar fa tres anys de la mà dels Castellers de Lleida. Al 2004 van participar 6 llits, al 2005 van ser 15 llits, i aquest diumenge faran la trepidant cursa, des del carrer la Palma a la plaça Paeria, 24 artefactes sobre rodes.  

Aquestes xifres espectaculars constitueixen els rècords absoluts de participació en la història d’aquests dos actes, demostrant que la nostra societat civil s’enforteix més a cada dia que passa. I que quan la ciutadania té ganes de participar només necessita que els polítics sapiguem fer de catalitzadors de tota la seva energia.   

Només em resta animar-vos a que durant uns dies, deseu les cabòries i gaudiu de la gresca, la festa i la carn. Temps tindrem, durant els propers 40 dies, de menjar peix i fer penitència.  BON CARNESTOLTES!!!  

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet