LES OBRES DE SALAMANCA O ELS PAPERS DEL DIOCESÀ?

13 febrer, 2006 on 7:31 pm | A Museu Diocesà |

Només faltava, en el cas del Museu Diocesà, el debat/taula rodona que avui mateix ha emès la televisió catalana. L’única i dubtosa utilitat que ha pogut tenir és incrementar la sensació de desgavell i de deriva, de confrontació territorial i de gran escenari de la confusió. Admet comparació el Museu Diocesà de Lleida amb els mal anomenats “Papers de Salamanca”? Cap ni una. I si comencem així, de ben segur acabarem malament.

Crec que es tracta només de clarificar si aquestes obres formen part d’una única col·lecció museística, la del Museu de Lleida, Diocesà i Comarcal, fet més que provat, i si existeix o no una llei de patrimoni que el 1999 va catalogar íntegrament aquesta col·lecció. Si això és cert, com n’és, sota cap concepte  pot sortir cap de les obres del museu, i menys encara fins que totes les vies ajustades a dret sobre la legítima propietat de les obres a títol individual, que no de la col·lecció, no estiguin absolutament exhaurides.

Lleida pot compartir amb la Franja el fruit de segles d’història comuna. I, en certa manera, tenim el deure de continuar-ho fent. Però ni Barbastre ni Torreciudad, que jo sàpigui, no formen part d’aquest espai.

2 Comentaris »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

  1. LES OBRES DE SALAMANCA O ELS PAPERS DEL DIOCESÀ?
    (tanto monta,monta tanto; un agnòstic en la Monarquia Catòlica dels últims Reyes Cátolicos del S. XXI)

    Se trata sólo de clarificar si estas obras forman parte d’una única col-lecció museística, la del Museo de Lleida, Diocesà y Comarcal
    (o Subnacional), hecho más que probado, y si existeix o no una llei (Llei Básica Nacional) de patrimoni que el 1999 catalogó íntegramente esta colección ( i CAP ALTRA LLEI posterior que “autorize” la seva sortida ). Si esto es cierto, como n’es, bajo cap concepto puede salir cabeza de las obras del museo, i menys encara fins que totes les vies ajustades a dret sobre la legítima propietat de les obres de título individual, que no de la colección (NI COMARCAL), no estén absolutamente agotadas… ( sin compartir mas espacios galacticos a través d’un “email” digital, ni Franjas Terrenales)
    Per favor, retorneu-me el LIMB. Que m’ho ha llevat EL VATICÀ (comarca de comarques d’aquest LLOGARET GLOBAL, inserida en aquest Estat Místic cridat VÏA LACTEA)
    Una abraçada al món cultural i especialment a los Lliure Pensadors, si es que han podido subsistir després de la desaparició del LIMB.

    Comentari per Rafel — 14 febrer 14edimarts 2006 #

  2. Crec que es fa un flac favor a la història de Ponent si ara cedim al que no és més que una imposició de la política del “café para todos” de ZP, Mas i la Cope. El Diocesà és un Museu que no es pott desfer si s’atenen totes les raons científiques, històriques i culturals que recomanen i insten les institucions a preservar la unitat de les col·leccions. Animar-vos, en aquest sentit, a no defallir en la defensa del Museu de Lleida, com ja ho vau fer amb el Morera.

    Comentari per Marquitus — 14 febrer 14edimarts 2006 #

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet