LA IMATGE DE LLEIDA 2007, CAPITAL DE LA CULTURA CATALANA

26 abril, 2006 on 12:52 pm | A Capital de la Cultura Catalana |

                                  L'EQUIP DE PARENTESI VA DISSENYAR AQUEST LOGO

Ahir, un jurat format per diverses personalitats de la cultura i el disseny, va escollir, entre les 22 propostes presentades per equips de disseny de la nostra ciutat, la que ha de ser la imatge de Lleida, Capital de la Cultura Catalana 2007, obra de l’estudi Parèntesi. Aquesta ha de ser, a partir d’ara, la imatge que representi la nostra ciutat com a capital cultural dins i fora i, a més, la imatge que s’identifiqui portes enllà amb Lleida.

D’entrada, no puc valorar sinó molt positivament el fet que hi hagués tantes propostes presentades i de tanta qualitat, com ho prova el fet que fossin necessàries fins a quatre rondes de votació per elegir la imatge guanyadora. La implicació del món del disseny gràfic amb el projecte de capitalitat cultural espero que sigui indicativa de la implicació que en ell tindran entitats i ciutadania.

Pel que fa a la imatge, una “C” al costat d’una franja vermella irregular, crec que simbolitza perfectament els diferents elements de la capitalitat i del projecte. “C” de capital, de cultura i de Catalunya. “C” de centre de referència de l’activitat cultural al país i de ciutat i projecte cívic. I aquesta “C” al ponent (a l’esquerra) d’una franja vermella que simbolitza un dels colors de la nostra senyera, que té forma de mapa dels Països Catalans (l’àmbit territorial de la nostra cultura) i que té també una certa forma de torre, com el campanar de la Seu Vella. Es tracta, a més d’una imatge molt gràfica, fàcilment associable al nostre projecte i que, n’estic ben segur, aviat formarà part dels nostres referents simbòlics i servirà per potenciar la nostra imatge arreu.

Ara és l’hora de difondre aquesta imatge, d’associar-la a un projecte global de ciutat -cultural i cívic- i a una voluntat de reafirmar-nos com l’altra capital cultural -i general- del país.

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet