LaVanguardia.es
Ayuda
 
  |  Actualizado a las 14:28h 


    Buscar más información sobre:
     
     
     
    Buscar también:
     
     
     
     
     
    La dona agricultora demana igualtat i conciliació de la vida professional i personal
     
    08/03/2007 | Actualizada a las 14:08h
    Avui es commemora el Dia Internacional de la Dona i amb motiu de la celebració, la presidenta de la Federació d'Associacions de Dones Rurals (FADEMUR), Teresa López, ha explicat que "és important que el problema de les dones ocupi un apartat destacat en l'agenda política" per "seguir apostant i per posar els ponts necessaris cap al camí de la igualtat d'oportunitats entre homes i dones".

    Per a ella, la principal característica d'aquesta lluita constant és "el llarg camí que duem recorregut i que encara manca per recórrer". No obstant això, López considera "fonamental l'aprovació de la Llei d'Igualtat entre Homes i Dones", que està acabant la seva gestació i que "apostarà per una societat més equilibrada".

    Des de la Federació de Dones i Famílies de l'Àmbit Rural (AMFAR), la seva presidenta, Lola Merino, es mostra esperançadora i assegura que "el segle XX ha estat el de les dones, i que el XXI serà el de les dones rurals". A més accentua el suport del govern, de les diferents comunitats autònomes, i d'Europa, encara que el més destacat, segons Merino, és "la forta conscienciació social que existeix, un gran avanç que hem d'aplaudir".

    Per la seva banda, la presidenta nacional de l'Associació de Famílies i Dones del Mitjà Rural d'Aragó (AFAMMER), Carmen Quintanilla, apunta que un dels reptes és la necessitat de "considerar la igualtat com un dret, no com un valor, i lluitar perquè tinguem una conciliació efectiva de la vida professional i personal". I és que "no hi ha més que veure les dades de l'atur del mes de febrer", afegix, perquè "l'ocupació s'ha convertit en un greu exemple de desigualtat", ja que "mentre 15.057 homes van aconseguir una ocupació, 7.824 dones van perdre la seva".

    La idea d'un dia internacional dedicat a la dona va sorgir a finals del segle XIX en una època en la qual el món industrialitzat va viure un període d'expansió i turbulència. Ara les associacions de dones rurals més destacades d'Espanya pretenen "fer sentir la veu de les dones de tot el món" en la celebració del Dia Internacional de la Dona.
     
     
     
     
     
     
     
    Enlaces Recomendados
    Venta Pisos  | Hoteles en Barcelona   | Cine y amigos  | Casas rurales 
     
    Enlaces Grupo Godó
     
    LA VANGUARDIA, el diario más vendido en Catalunya. Copyright La Vanguardia Ediciones S.L.
    All Rights Reserved - Aviso Legal - Contacte con nosotros - Publicidad