Dilluns, 14 de maig de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Maties, Santa Albada, Santa Gemma

Tal dia com avui:

1948 - Declaració d'independència de l'Estat d'Israel.

Per reflexionar:

Parlem molt poc, excepte quan la vanitat ens fa parlar. - François de la Rochefoucauld

Actualitat
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Segons un estudi publicat a la prestigiosa revista Annals of Oncology
Espanya abandona el podi en l’accés a les teràpies oncològiques més noves
Rocío Ros (laMalla.net)
Font: Agències
La prestigiosa revista mèdica Annals of Oncology de la Societat Europea d'Ongologia Mèdica ha publicat un estudi elaborat per l’Institut Karolinska que assegura que hi ha grans desigualtats en l’accés de les teràpies contra el càncer més noves entre el països desenvolupats i que això provoca grans diferències de supervivència per a aquesta malaltia. Espanya se situa en la cinquena posició en el rànquing de països amb un millor accés, per darrera d’Àustria, França, Suïssa i els Estats Units. En un estudi similar, fa dos anys Espanya es trobava en el tercer lloc del podi dels millors països.
L’estudi Comparació Global de l’Accés dels Pacients a les Teràpies Oncològiques s’ha analitzat l’accès a 67 teràpies innovadores oncològiques a 25 països desenvolupats. Segons l’estudi, els països amb millor accés són Àustria, França i Suïssa, on triguem poc més d’un any en disposar de les noves teràpies; mentre que Nova Zelanda, Polònia, la República Txeca, Sudàfrica i Anglaterra es troben a la cua. Espanya està per sobre de la mitjana europea i se situa en cinquè lloc, amb un temps d’espera de 2,6 anys.

L’estudi també demostra que els països amb millor accés a aquestes teràpies són els que tenen un percentatge de supervivència més alt. De fet, a França aquest percentatge després de cinc anys en tots els tipus de càncer és de 71% per les dones i el 53% pels homes, mentre que al Regne Unit és molt més baix: el 53% pes les dones i el 43%, pels homes. A Espanya el percentatge de supervivència és del 64 i el 50%, respectivament.

Una altra dada a tenir en compte és que, segons l’estudi, es calcula que més de la meitat de l’augment dels nivells de supervivència en la darrera dècada es pot atribuir a l’ús de teràpies més noves teràpies contra el càncer. Per tant, és molt important que els països treballin per facilitar l’accés ràpid a aquests medicaments. En aquest sentit, l’estudi recomana que es redueixi el període d’autorització de comercialització d’aquests fàrmacs, assegurar que les teràpies estiguin disponibles sense esperes i garantir el finançament i la investigació de les noves teràpies contra el càncer.
Publicat 14/05/2007 - 13:02h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net