VilaWeb.cat
VilaWeb.tv
Nosaltres.cat
MÉSVilaWeb  Correu  Clau
Vilaweb  
DIMARTS, 15/05/2007 - 06:00h
El nombre de cellers embotelladors de la DO Empordà s’ha doblat des de l’any 2000
El Consell Regulador treballa per al foment de l’enoturisme

El sector vitivinícola empordanès està passant per un gran moment. Ho confirmen les xifres que té sobre la taula el Consell Regulador de la Denominació d’Origen Empordà. En els últims deu anys, el nombre de cellers embotelladors ha passat dels onze el 1997 a 29 l’any passat. Però, en els darrers sis anys aquesta xifra s’ha doblat –el 2000 eren 15 cellers que embotellaven vi. El president del Consell Regulador, Josep Blanch, destaca aquest increment, que atribueix a la “idiosincràsia de la DO”. “Aquesta és una denominació sorgida de petites propietats, que han sigut heretades o adquirides per persones que volen continuar amb el sector”, afirma Blanch, segons el qual “és bo que també es diversifiqui el sector”.

Una de les primeres actuacions que va posar en marxa el Consell Regulador de la DO Empordà, l’estiu passat, va ser la creació de tres comissions de treball: promoció, tècnica i jurídica. Segons explica Blanch, la que està més avançada és la primera, on es plantegen diverses actuacions per millorar la implantació del sector vitivinícola al teixit social empordanès. Dins de la comissió de promoció, hi ha l’enoturisme, una aposta que estan disposats a fer diversos cellers. Blanch afirma que dins d’aquest mateix any es podria definir una línia en aquest sentit, encaminada a crear una ruta de cellers en la qual els visitants poguessin conèixer l’entorn.

Més informació al Setmanari de l'Alt Empordà.

 
tornar

Versió per imprimirEnviar a un amic
Què és Vilaweb?    Publicitat    Mapa web    Contacte Una web de Partal, Maresma i Associats, S.L. OJDIqua