18 maig, 2007

FIRA DE L’ASCENSIÓ

El model multisectorial de Fira fa anys que dóna senyals d’esgotament. Els problemes viscuts amb el sector de l’automoció i les constants provatures (mercat medieval, etc.) fa que en aquests moments estigui en una situació erràtica que cal redreçar urgentment.

En aquest sentit, les propostes d’ICV - EPM són:

· Creació d’un espai de reflexió amb la presència dels sectors industrials, comercials i culturals de la ciutat per repensar les Festes de l’Ascensió.

· Anar orientant la Fira cap els sectors en que Granollers és forta des del punt de vista econòmic: empresa alimentària, comerç local, vida associativa... En el nostre programa de cultura ( www.iniciativa.cat/granollers) es recull la idea de convertir la Fira en un espai de presentació d’activitats culturals i en el d’universitats la de crear un espai d’universitat i empresa.

· L’èxit d’una Fira no s’ha de mesurar en la xifra de visitants, sinó en la capacitat de generar activitat econòmica. Orientar, sense menysprear la seva vessant d’oberta a la ciutat, aquest darrer aspecte.

· Potenciar la part agrícola i ramadera, orientant-la als productes innovadors i de qualitat en aquest camp, tant des del punt de vista de la producció com de la distribució. Potenciar l’agricultura ecològica i els productes autòctons de la comarca i amb denominació d’origen.


0 comentaris: