MÉS FARMÀCIES PER ATENDRE LA FAMILIA

15 maig, 2007 on 10:54 am | A 27-M |

                A LA PORTA DEL CAP DE CAPPONT, AMB UNA VEINA

Avui hem realitzat una proposta per dotar els barris de la ciutat de Lleida de més oficines de farmàcia, un esgraó més en el servei sanitari global que rep la ciutadania. Tot i que no es tracta d’una competència directa municipal, sí que la Paeria està obligada a vetllar per tots els serveis que rep la ciutadania, per això promourem un canvi legislatiu que tot seguit us explico. Avui, en tot cas, em campanya a Cappont. 

El creixement econòmic i social que experimenta la ciutat de Lleida es tradueix en una expansió dels seus barris. Aquesta expansió ha d’anar acompanyada d’una sèrie d’actuacions que garanteixin els mateixos serveis i qualitat de vida que gaudeixen els lleidatans que viuen al centre de la ciutat. L’accessibilitat a l’assistència sanitària primària és un servei bàsic per la població. Aquesta prestació inclou la facilitat d’accés als CAP, però també a les farmàcies. 

Els darrers anys s’ha detectat un dèficit de farmàcies a determinats barris en expansió de Lleida a causa del seu creixement i de l’aplicació d’una normativa que estableix que només es pot obrir una farmàcia per cada 4.000 habitants. Això fa que barris en creixement com la Bordeta, Balàfia o Pardinyes tinguin menys farmàcies de les que serien desitjables per garantir la qualitat de vida dels veïns. 

Molts lleidatans es veuen afectats per aquest desequilibri, ja que s’han de desplaçar molt més per poder comprar els medicaments que necessiten, ja que al seu barri no disposen de tantes farmàcies. Aquesta situació empitjora encara més els dies festius, ja que el nombre de farmàcies de guàrdia es considerablement inferior. Això genera una desigualtat que s’ha de corregir. 

La qualitat de vida dels lleidatans i les polítiques socials són algunes de les prioritats d’Esquerra. Per aquest motiu, hem recollit la preocupació dels veïns respecte a aquest problema amb l’objectiu d’aplicar mesures per solucionar-ho.  Per aconseguir-ho proposem reduir la xifra de 4.000 a 2.800 habitants per farmàcia, tal i com s’aplica a d’altres comunitats de l’Estat. Fins i tot, hi ha casos on la xifra es redueix a 1.800 ó 2.400 habitants per farmàcia (és el cas de Castilla-La Mancha i Canàries, respectivament). 

Si apliquem aquesta nova classificació es podrien obrir sis farmàcies noves repartides a les zones de Ronda i Mariola (dues farmàcies més, que se sumarien a les vuit actuals), Balàfia i Pardinyes (dues farmàcies més, que s’afegirien a les set actuals), Bordeta i Magraners (una farmàcia més, que se sumaria a les quatre actuals) i Ciutat Jardí (amb una més, que se sumaria a la que ja té i a dues que es preveuen obrir).  Amb aquesta proposta es cobririen les necessitats dels veïns d’aquests barris que, tot i sumar 77.236 persones només disposen de 20 farmàcies (3.861 habitants per farmàcia). En canvi, les zones del Centre Històric i Rambla Ferran, Eixample i Cappont sumen 64.487 habitants i disposen de 25 farmàcies (2.579 habitants per farmàcia).  L’objectiu és equilibrar la bona distribució de farmàcies que tenen a les zones urbanes consolidades amb les de les zones en expansió que proporcionalment no tenen les mateixes facilitats d’accés a aquests establiments.     

  

No Comments yet »

RSS sindicació de comentaris en aquesta entrada. TrackBack URI

Deixeu un comentari

XHTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <code> <em> <i> <strike> <strong>

Powered by Semic Internet