Diumenge vinent coneixerem el resultat de les eleccions municipals. No abans. Dic això perquè aquests dies hem estat sotmesos a un allau d’enquestes, i encara vindran algunes més els dies a venir.Són enquestes en general favorables als socialistes. Si l’encerten, no sols mantindríem les Alcaldies de Barcelona (amb Jordi Hereu), Girona (amb Anna Pagans) i Lleida (amb Àngel Ros)–augmentant en algun cas el nombre de regidors- sinó que també guanyaríem a Tarragona (amb Pep Fèlix Ballesteros). No m’agradaria estar a la pell dels responsables de campanya de CiU que, certament, deuen estar ja prou nerviosos si jutgem les afirmacions de Mas acusant el govern de Catalunya de passivitat davant el terrorisme islamista.

Les declaracions de Mas no sols van mostrar la greu desorientació política que pateix CiU, sinó que han posat en evidència una profunda divisió en el moment que Duran no perd oportunitat de desmarcar-se de Mas. Les declaracions de Mas han merescut el rebuig generalitzat dels creadors d’opinió. Podeu llegir al respecte l’article de David Miró publicat a El Periódico de Catalunya. A mi les declaracions m’han sorprès relativament, perquè des de l’inici de la campanya CiU fa un descarat seguidisme dels arguments del PP (inseguretat i immigració). El que mai no havia pensat és que CiU cauria tan baix com el PP en el sentit d’utilitzar el terrorisme com a argument electoral. En aquest context, es ben natural l’oferiment de Rajoy a CiU de pactar allà on puguin per desplaçar els socialistes. CiU no ha negat aquesta possibilitat. Què lluny queden els dies en que Artur Mas anava a cal notari per dir que mai no pactaria amb el PP! I per això cal repetir una i altra vegada que les eleccions no es decideixen fins el proper diumenge dia 27. Que cal promoure la màxima participació. I que per assegurar les alcaldies socialistes convé que el PSC obtingui més regidors que CiU i PP sumats.

Sobre les enquestes i sobre la interpretació de l’anunciat alt nivell de l’abstenció, convé que llegiu l’article d’Àngels Pont, directora de GESOP, l’empresa que fa les enquestes publicades per El Periódico de Catalunya.