AL DIA

Actualitat
Esports
Efemèrides
Agenda
Cinema
Exposicions
Urgències
El Temps
Programació TV
Loteries
El trànsit

REVISTA SETMANAL

Fires i Festes de Maig 07
Plafó electoral
Des del Cau
Dossier
Cop d'ull
Noticiari
Classificacions Esportives
Esports
Fets
Lo carro gros
Entretoc
Món rural
Cuina

GUIA DE SERVEIS

Treball
Serveis classificats
El lector anuncia
Felicitats!

SUPLEMENTS

Salvem les imatges
Fira novembre Vilanova
La Panera de la Fura
Llavor de lletres
El fet casteller
La Fura mil
La Festa Major de Vilafranca
La Xerrateca amb Marimar Torres
Anuari 2006
El gall del Penedès
100 anys de cinema a Vilafranca
Penedesencs a Internet (directori de pàgines personals)
Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
Arxius

LA FURA
Germanor, 3
Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 24 55
Fax 93 817 16 25

CORREU:
noticiari@lafura.cat

agenda@lafura.cat

exposicions@lafura.cat

bustia@lafura.cat

lafura@lafura.cat

llavordelletres@lafura.cat

publicitat@agencianexos.com

enjolit@enjolit.com

CUINA 18/24 de maig del 2007
PRIMER PLAT SEGON PLAT POSTRES

COCA DE PASTANAGA


Pensàveu que la pastanaga estava definitivament condemnada a ser un comparsa dels plats en els quals triomfaven altres ingredients més anomenats? Doncs ja us podeu anar oblidant de la soferta crema de pastanaga com a única alternativa cuinada o de fer de Bugs Bunny mossegant-la mentre aneu fent el sopar o passant la tarda. Per cert, perquè la gent no menja una pastanaga en comptes de la poma que tan predicament té entre els qui han declarat la guerra al “michelín”?

Us proposo portar-la al protagonisme en aquest primer plat. I en una combinació que d’entrada us semblarà forçada però que, cada cop més, està essent recolzada pels cuiners professionals. Donar-li un toc dolç que la destaqui. Per fer-vos-ho fàcil, us proposo una de les meves habituals coques.

Ja sabeu, aquella base de pasta brisa que fem, sense manies, amb el corresponent producte refrigerat. I al seu damunt, el producte o la combinació del dia. Avui, per mitigar el cruixent de la pastanaga, talls blanquejats (cuits “al dente”) de la verdura degudament regats amb la salsa.

Que entenc que vulgueu anar a la platja i poder fer un dinar “arreglaet” en un tres i no res.

CONFECCIÓ
Estirar la pasta brisa damunt un paper sulfuritzat i punxar-la per tota la superfície. Fer-la coure al forn, ja calent a 210º, fins que comenci a prendre color. Retirar-la sense apagar el forn.

Mentre això es fa, rentar les pastanagues, retirar-ne les fulles i la punta i pelar-les. Posar-les a la vaporera per fer-les coure durant 5 minuts. Quan estiguin, retirar-les i deixar-les refredar.

Mentrestant, fer fondre a foc suau la mantega i incorporar-hi el sucre tot remenant-ho amb cura i mantenint-ho calent però sense que arribi a bullir.

Amb l’ajut de la mandolina, tallar aquestes pastanagues a rodelles fines i anar-les disposant per damunt de la pasta cuita i freda fins recobrir-la completament.

Pintar la superfície de les pastanagues amb la mantega fosa amb sucre i portar el conjunt al forn per fer-ho coure uns 25 minuts vetllant que no es cremi.

Cisellar el julivert i, just quan surti la coca del forn, espolsar-lo pel damunt i dur-ho a taula.

CONSELLS
Si a casa vostra són dels que demanen plat per aixecar-se de taula descordant-se el cinturó, a més d’augmentar la ració, podeu substituir la pasta brisa per pasta de pizza. Sempre omple més.

Sempre seran més fresques i properes (sabeu que una forma de lluitar contra el canvi climàtic és menjar productes de la pròpia regió?) si les compreu amb fulles i en forma de manat. Lamentablement, això pot suposar que no siguin tan regulars, però no es pot tenir tot, oi?

Si no teniu paper sulfuritzat o no voleu haver de patir més per tenir-ne, podeu comprar-vos una base de silicona. És com una estora que es posa a la reixa del forn i fa de base. Ah! Tot i que el fabricant digui que no cal untar-la, una mica de mantega o oli per la cara on posareu el producte (la rugosa) no va malament.

Si voleu donar-li un toc més personal a la coca, podeu perfumar la mantega amb alguna cosa. Però penseu que hi ha sucre. Jo us proposaria una mica de comí. Per allò del gust de garlanda.
PER A
UN PRIMER


INGREDIENTS
-Pasta brisa (1 rotlle)
-Pastanaga (6 unitats)
-Sucre (10 grams)
-Mantega (30 grams)
-Julivert

DIFICULTAT


CALORIES


PREU


CONFECCIÓ




© LA FURA, Informatiu de l'Alt i el Baix Penedès
Pàgina optimitzada per Internet Explorer a 800x600 píxels