Dimecres, 23 de maig de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Desideri

Tal dia com avui:

1992 - Itàlia: és assassinat el jutge anti-màfia Giovanni Falcone.

Per reflexionar:

Només l'home íntegre és capaç de confessar les seves faltes i de reconèixer els seus errors. - Benjamin Franklin

La balena franca atlàntica podria extingir-se a causa del canvi climàtic (Foto: NOAA).
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Un informe alerta dels efectes de l’escalfament global sobre els cetacis
Dofins i balenes, molt vulnerables al canvi climàtic
Xavier Basora (laMalla.net)
"Balenes en aigües calentes?" Així es diu l'últim informe publicat per WWF/Adena i Whale and Dolphin Conservation Society (WDCS) per donar a conèixer com afectarà el canvi climàtic als cetacis. "Les balenes, els dofins i les marsopes tenen capacitat de reacció a un entorn canviant", explica Mark Simmonds, director científic de la WCDS, "però el clima està variant tan ràpidament que no està gens clar que els cetacis s'hi puguin adaptar, de manera que moltes poblacions esdevindran molt vulnerables als canvis".
Els impactes més importants afectaran els cetacis que utilitzen les aigües i els gels dels pols per viure-hi o trobar-hi aliment. La reducció de les masses de gel flotant tindrà efectes sobre les belugues, els narvals i les balenes de Groenlàndia. Una de les espècies més vulnerables és la balena franca atlàntica, de la qual en queden 300 individus. El canvi climàtic podria ser l'última gota que faci desaparèixer aquest cetaci tan amenaçat.

La desaparició dels gels a l'Àrtic facilitarà, a més a més, el desenvolupament de noves activitats humanes com el transport marítim o l'explotació de petroli i gas. Això comportarà "un augment del risc de vessaments de petroli i substàncies químiques, un agreujament de les molèsties sonores i un increment de les col·lisions dels cetacis amb els vaixells", segons ha dit el director del Programa Internacional d'Espècies de WWF/Adena, Wendy Elliot.

Altres impactes que preveu l'informe són la pèrdua d'hàbitat per a moltes espècies que no podran accedir a aigües fredes (com ara els dofins de riu), una tendència més alta a contreure malalties, i una reducció de l'èxit reproductor i la taxa de supervivència.

L'estudi s'ha presentat poc abans de l'inici de la 59ena reunió anual de la Comissió Balenera Internacional, que tindrà lloc a Anchorage (Alaska) del 28 al 31 de maig.
Publicat 22/05/2007 - 06:00h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
tots els centres comercials que no donguin bosses de plastic ni pagant, tothom amb cabàs!!!!!!!!
Anònim - 22/05/2007 14:43
Comentari
ÉS UNA VERGONYA QUE NOMÉS SOBREVISQUIN 300 BALENES FRANQUES. Cal prohibir la caça de cetacis.
BOICOT AL JAPÓ - 22/05/2007 13:21
Comentari
Tot el que dieu és importantíssim i digne de tenir-se en compte per tota la humanitat. De les conseqüències del canvi climàtic no ens podem escapar. No a les bosses de paper, no a ls tovallons de p...Continua
un llagostenc. - 22/05/2007 12:21
Opinions de la notícia: (6)Més opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net