Divendres, 25 de maig de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Beda, Sant Gregori VII, Sant Urbà

Tal dia com avui:

1947 - EUA: el Senat aprova la creació de la CIA.

Per reflexionar:

Només qui viu en l'opulència en renega. - Herbert Marcuse

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Barcelona, Girona, Olot
Mas insta Montilla a preocupar-se de Catalunya i a deixar d’”insultar” CiU
Marta Aznar (laMalla.net)
Font: Agències
Compte enrere per al 27-M. Els líders i candidats de Convergència i Unió (CiU) esgoten aquestes darreres hores amb jornades maratonianes de mítings. CiU insisteix en plantejar els comicis municipals en clau de plebiscit entre CiU i Tripartit. De nou, la formació nacionalista insisteix en usar el tema de la seguretat com a arma per a atacar el Govern de la Generalitat. Aquest dijous, Mas ha qualificat de "gran caos" la gestió de la seguretat ciutadana del Govern de Montilla, a qui acusa de "tapar els errors" del seu Executiu. També l'insten a preocupar-se de Catalunya i a deixar d'"insultar CiU.
La cúpula de CiU al complet ha abrigat aquest dijous al matí el candidat a l'alcaldia de Barcelona Xavier Trias. A la plaça de les Cascades de Montjuïc el president de la formació, Artur Mas; el secretari general de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida, i l'expresident Jordi Pujol, han donat el seu suport de presència, ja que no han intervingut en el míting.

Només Trias ha parlat en aquest acte en què ha defensat que s'hi tornin a instal·lar a la muntanya de Montjuïc, les Quatre Columnes de l'arquitecte Josep Puig i Cadafalch, que simbolitzen les quatre barres, i que Primo de Rivera va ordenar enderrocar. Trias també ha acusat al seu màxim rival, Jordi Hereu (PSC), de "manca de lideratge" per afrontar els reptes que es plantegen a Barcelona i d'actuar "amb submissió" a Madrid.

També Artur Mas, des de Girona, ha insistit en la tesi de la submissió dels socialistes al Govern de Rodríguez Zaapatero. En un acte de final de campanya al costat de l'alcaldable per Girona, Carles Puigdemont, el líder de CiU ha recordat que moltes de les fites guanyades per a Catalunya les va aconseguir CiU i no pas els socialistes catalans. Així, Mas ha posat d'exemple el cos dels Mossos d'Esquadra, que va ser un dels reptes aconseguits per la seva federació mentre estava a la Generalitat i que va aconseguir quan el PSOE "va perdre la majoria absoluta", ja que aquest "només volia per a Catalunya la Guàrdia Civil i la Policia Nacional".

Abans d'anar a Girona, però, també ha estat a Olot (la Garrotxa). Allà, el líder convergent ha dirigit tot el seu discurs a arremetre contra el president José Montilla. A ell, li ha exigit més solucions per al país i menys "insults" dirigits a CiU. També l'ha instat a pensar més en Catalunya i a preocupar-se pels problemes dels ciutadans, com per exemple la creixent inseguretat ciutadana. En aquest sentit, també ha instat Montilla a "renyar al conseller d'Interior" perquè aporti més solucions. Mas considera que Montilla està "tapant tots els errors" del Tripartit.
Publicat 25/05/2007 - 11:00h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Espero que CiU perdi la darrera capital catalana que li queda i es consolidi el procès degeneratiu que pateix la coalició des de fa uns anys. Han viscut massa temps del poder i del clientelisme a M...Continua
Anònim - 25/05/2007 13:54
Comentari
Ell també s'hauria d'haver preocupat més per Catalunya i no haver aprovat un estatut tan poc ambiciós. Tots tenim memòria i sabem que CiU ens pot tornar a enganyar i a vendre's.
Àngels - 25/05/2007 13:48
Comentari
Gràcies xiprereta. Ja ho hem corregit.
Redacció de laMalla.net - 25/05/2007 13:03
Opinions de la notícia: (5)Més opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net