Divendres, 25 de maig de 2007 
Actualitat
Agenda
Més de la meitat de treballadors assegura patir estrès laboral a la feina.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Més de la meitat de treballadors en pateixen
L’estrès laboral ja és el segon problema de salut més freqüent a Europa
Rocío Ros (laMalla.net)
La Unió Europea ha informat que l’estrès laboral ja és el segon problema de salut més freqüent als països membres, només per darrera dels trastorns musculoesquelètics. Es calcula que més de la meitat dels treballadors en pateixen, la qual cosa està afectant de manera considerable la productivitat de les empreses. L’estrès pot provocar, entre d’altres símptomes, depressió, ansietat, apatia, falta de concentració, problemes amb l’alcohol i les drogues, afeccions cardiovasculars, digestives o respiratòries.
L’Institut Nacional de Seguretat e Higiene a la Feina del Ministeri de Treball ha presentat l’estudi Estrès. Aspectes mèdics, on es recull l’elevada incidència i els problemes que està causant aquesta malaltia a la nostra societat. De fet, es calcula que més de la meitat dels treballadors en pateixen i que, en casos extrems, l’estrès pot desencadenar, fins i tot, en suïcidi. A més, és una de les principals causes d’absentisme laboral i augmenta considerablement els riscos de patir una accident laboral.

Els experts expliquen que hi ha cinc tipus d’estrès relacionats amb l’entorn laboral. Són l’estrès pròpiament dit, que consisteix en hiperactivitat emocional; el síndrome de burnout o d’estar cremat, que provoca alternacions de l’estat de l’ànim i cardiovasculars; el mobbing o assetjament psicològic, que provoca trastorns físics o psíquics; l’estrès posttraumàtic, que provoca ansietat i afecta sobretot les professions de risc; i finalment el Karoshi, una classe d’estrès que pot provocar la mort per excés de feina.

Els professionals que pateixen més estrès són els directius, seguits pels professionals, els treballadors que tenen estudis universitaris, els tècnics i els treballadors de serveis. Les símptomes més evidents de l’estrès són cansament, alteració de la son i cefalees.
Publicat 25/05/2007 - 11:46h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Si siguessin capaços de fer el que diu tota mena de religió potser ajudaria... fem un master en estimar?
Amor - 25/05/2007 18:24
Comentari
nO M'EXTRANYA.
Anònim - 25/05/2007 16:08
Opinions de la notícia: (2)Més opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net