Divendres, 25 de maig de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Beda, Sant Gregori VII, Sant Urbà

Tal dia com avui:

1947 - EUA: el Senat aprova la creació de la CIA.

Per reflexionar:

Només qui viu en l'opulència en renega. - Herbert Marcuse

Notícies
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Davant la negativa del Defensor del Poble de cedir competències al Síndic
Montilla recorda a Múgica que l’Estatut és una llei que val també per a ell
Anna Massa (laMalla.net)
Font: EFE
El president de la Generalitat de Catalunya, José Montilla, ha recordat al Defensor del Poble, Enrique Múgica, que l'Estatut és "una llei vigent, també per a ell", motiu pel qual ha de "respectar" que el nou text català prevegi que els ciutadans es dirigeixin al Síndic de Greuges i no a ell en les seves queixes sobre la Generalitat. D'aquesta manera el president català ha respost al Defensor del Poble davant la seva negativa de cedir competències al Síndic de Greuges mentre no tingui la resolució del Tribunal Constitucional sobre el nou Estatut de Catalunya.
"Les lleis vigents estan per ser aplicades i per ser respectades, també per al Defensor del Poble". Així ho ha dit Montilla en declaracions a Radio TeleTaxi aquest divendres al matí, just un dia després de rebre la negativa d'Enrique Múgica de cedir competències al Síndic.


La Generalitat va remetre una carta al Defensor del Pueblo, Enrique Múgica, per recordar-li les limitacions de les seves competències a Catalunya. En ella, el Govern català li deixava ben clar, segons ha explicat Montilla, que a Catalunya els ciutadans han de dirigir-se al Síndic i no al Defensor del Poble quan tenen alguna queixa referent a l'Administració de la Generalitat o els ajuntaments, i que només en cas de voler presentar una reclamació contra l'Administració de l'Estat han d'adreçar-se al Defensor del Poble.

Múgica va respondre aquest dijous a la carta del Govern català dient que "encara que el nou Estatut de Catalunya hagi entrat en vigor, es troba pendent de la decisió del Tribunal Constitucional, que es mereix el màxim respecte", per la qual cosa el Defensor del Poble es nega a cedir competències al Síndic mentre no tingui la resolució del Constitucional.

Publicat 25/05/2007 - 12:08h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
Ho trobo encertat, però massa poc contundent en les formes de l’exigència. Si patim un president esquerp i estricte que no sigui només pels de casa, que es guanyi la fama tb fora de les nostres fro...Continua
Aigualit - 25/05/2007 18:14
Comentari
en Monti només fot el paripé, a veure si el fotem a fora.
boris - 25/05/2007 17:22
Comentari
Montilla fa comèdia. És més potser en el fons comparteix els plantejaments de Múgica
Anònim - 25/05/2007 14:45
Opinions de la notícia: (3)Més opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net