Dijous, 31 de maig de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Santa Petronella, Santa Gertrudis, Santa Gal·la, Sant Vidal

Tal dia com avui:

1678 - Lady Godiva cavalca despullada pels carrers de Coventry en protesta per l'augment dels impostos

Per reflexionar:

Mira enrere i riu-te'n dels perills passats. - Sir Walter Scott

Notícies
Pis protegit
L'Ajuntament de Sant Cugat aconsegueix recuperar pisos protegits perquè els seus propietaris en fan un ús fraudulent
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Sant Cugat del Vallès
Sentència pionera que obliga a tornar el pis de protecció oficial per irregularitats
Anna Massa (laMalla.net)
Font: EFE
No viure en el pis, subarrendar-lo o bé tenir una altra propietat són alguns dels motius pels quals els propietaris d'un immoble de protecció oficial poden perdre la seva vivenda. La llei és aquesta. Pèrò a la pràctica hi ha alguns propietaris de pisos protegits que incompleixen aquests requisits i que no són enxampats ni sancionats. Ara l'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès (el Vallès Occidental) s'ha convertit en el primer ajuntament que ha aconseguit l'expropiació d'habitatges de protecció oficial després de comprovar que els seus beneficiaris s'han saltat totes les normes. En total, ha denunciat una dotzena de propietaris, que podrien perdre el seu pis. De moment, dos d'ells ja han rebut la resolució judicial per tornar el seu immoble.
L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès, a través de l'empresa pública d'habitatge Promusa, va iniciar a finals de 2005 una investigació entre els propietaris de 25 pisos de protecció oficial que se sospitava que feien un ús fraudulent dels habitatges adquirits. Després de la investigació, contractada a un servei de detectius, el consistori va denunciar 12 dels propietaris per incomplir les condicions d'adjudicació.

De moment, l'Ajuntament ja ha aconseguit dues sentències favorables dels jutjats de primera instància i d'instrucció número 6 de Rubí (el Vallès Occidental), que ordenen als propietaris que tornin els seus pisos. La resta dels denunciats estan esperant que el seu cas es ressolgui per via judicial, a excepció de tres d'ells, que han aceptat la proposta de l'Ajuntament que els compra el seu pis amb preu actualitzat amb l'IPC acumulat.

Segons Promusa, el frau en l'adjudicació de pisos de protecció oficial és "mínim" -només el 3% dels propietaris cometen irregularitats-. Tot i així, qui ha comès frau en els últims anys ha pogut enriquir-se molt ràpidament aprofitant-se de les ajudes públiques per adquirir un habitatge. En el cas concret d'un dels pisos recuperats a Sant Cugat del Vallès, de 87 m2, aquest es va comprar per 72.000 euros mentre que el seu preu al mercat lliure seria de 426.300 euros.

Publicat 31/05/2007 - 06:00h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
I gent que no compleix els requisits i entren als pisos per alló del dit o conixen algú dins que els cola així a ripollet i a tot arreu
Al Tafaner - 31/05/2007 10:06
Comentari
Sort que es tracta d'un municipi governat per Conyveniència, que no són sospitosos de ser comunistes o antisistema. Bona iniciativa, ara només cal que l'apliquin la resta de pobles i ciutats. Conec...Continua
Anònim - 31/05/2007 09:02
Comentari
Dons no em sembla be que li comprin el pis, si no compleix les condicions de venda, que li treguin com a la resta d’estafadors... Tothom paga aquests pisos i no tothom pot accedir-hi!!!!
Anònim - 31/05/2007 08:58
Opinions de la notícia: (3)Més opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net