Divendres, 1 de juny de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Justí, Santa Laura

Tal dia com avui:

1926 - Neix Marilyn Monroe i mor l'arquitecte Antoni Gaudí.

Per reflexionar:

Moral és el que ens permet ser fidels a nosaltres mateixos. - Jeanne Moreau

Notícies
 
Enllaços
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Barcelona
Fonts socialistes parlen de “tanquil·litat” i eviten pressionar els dirigents d’Esquerra
PSC, ICV i ERC preparen la negociació del tripartit a Barcelona, tot i l’advertiment de Portabella
Dídac Boza (laMalla.net)
Abans del cap de setmana PSC, ICV i ERC s'intercanviaran documents que serveixin de base a la negociació de cara a la possible formació d'un nou govern tripartit a l'Ajuntament de Barcelona. Fonts pròximes al grup socialista municipal asseguren a laMalla.net que, les vies de diàleg amb ERC no només no estan trencades sinó que, tal i com es va quedar en les reunions bilaterals que el número 2 dels socialistes, Carles Martí, va mantenir ahir dimecres amb Iniciativa i Esquerra, les diferents parts s'han posat a treballar a la recerca d'un possible acord.
El PSC posarà damunt la taula un document amb "nous enfocaments i nous eixos d'actuació" com a base per a noves reunions formals que, com a molt tard, tindrien lloc el proper dimarts, segons les fonts consultades per laMalla.net. Precisament, després d'afirmar que ERC "assumeix el seu paper a l'oposició", la porta que el líder d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, va deixar oberta per a la reedició del tripartit es basava en la necessitat de "canvis profunds en el model de ciutat". No va precisar en què havien de consistir aquests canvis quan li van preguntar els periodistes.



En l'àmbit socialista municipal no es vol alimentar la tensió ni pressionar públicament els dirigents d'Esquerra. La consigna a les files del PSC és la tranquil·litat independentment de quin sigui el grau d'inquietud que hagi causat l'anunci del dirigent republicà. Fonts socialistes consultades per laMalla.net creuen que al final hi haurà acord de govern tot a l'Ajuntament de Barcelona i que no amaguen la sorpresa per què l'advertiment de Portabella hagi arribat fins a l'amenaça de trencar el tripartit municipal.

En diferents àmbits polítics i periodístics no falta qui busca lectures internes dins d'Esquerra Republicana al posicionament de Portabella. Fonts d'ERC citades aquest dijous per El Periódico indiquen que davant el revés electoral republicà a Barcelona, Portabella tenia dues opcions. Una, la dimissió com han fet els líders locals de Vic i Berga. L'altre organitzar un enrenou.

Aquest dimecres al vespre, l'executiva de la federació de Barcelona d'ERC va debatre i ratificar per unanimitat el posicionament anunciat públicament hores abans per Jordi Portabella. La reunió, celebrada al casal republicà d'Horta Guinardó, es va produir un dia després d'algunes assemblees de barri on les bases del partit marcades pel retrocés electoral del 27 de maig.
Publicat 31/05/2007 - 06:14h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
Comentari
La Esquerra Requete Catalanista i el Partit Socialista Canyí pacten per interesos de poder i no pas per la afinitat dels seus votants!
Anònim - 31/05/2007 16:46
Comentari
fonts socialistes consultades per laMalla asseguren que el trasllat d'aquest diari a la seu del PSC, al carrer Nicaràgua, és imminent
galaga - 31/05/2007 11:58
Comentari
Si ERC fot fora el Carod-Rovira i altres espanyols, i deixa de pactar amb el el PSC (o sigui, el PSOE), potser els tornaré a votar. Ara em veig obligat a votar CiU.
Anònim - 31/05/2007 11:13
Opinions de la notícia: (9)Més opinions
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net