Divendres, 8 de juny de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Maximí, Sant Kilià

Tal dia com avui:

1786 - Es ven a Nova York el primer gelat fabricat comercialment.

Per reflexionar:

Una paraula és suficient per fer o desfer la fortuna d'un home. - Sòfocles

Actualitat
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
La vacuna permetria reduir fins a un mes un tractament que ara en dura 12
Can Ruti assaja amb una nova vacuna contra la tuberculosi que podria estar a punt el 2012
Laura Alsina (laMalla.net)
L'Hospital Can Ruti de Badalona està assajant una vacuna per la tuberculosi que permetria reduir a un mes un tractament que actualment en dura aproximadament nou. Segons els experts, la vacuna podria estar a punt el 2012 i llavors es podria aplicar a un terç de la població mundial afectada per aquesta malaltia. Només a Espanya, cada any hi ha 10.000 nous infectats, el doble o més que França, Alemanya i la Gran Bretanya.
Segons el director d'investigació de desenvolupament de la vacuna, el doctor Pere-Joan Cardona, la vacuna que s'està experimentant reduirà el tractament a dues injeccions i un mes d'antibiòtic. Ara, en una primera fase s'està provant en persones que la vacuna no provoca toxicitat ni tampoc efectes secundaris greus. Els voluntaris que participen en aquesta primera fase han rebut una dosi molt baixa de la vacuna i, a mesura que avancin els assajos, s'aniran provant dosis més altes.


En la segona fase d'aquest assaig es provarà la immunitat i l'eficàcia de la vacuna amb una mostra representativa de 72 infectats de tuberculosi. Segons han apuntat els experts, la tercera i última fase, prèvia a la comercialització, requerirà una mostra de 3.000 persones i es duria a terme en un país subsaharià.


El principal avantatge d'aquesta vacuna, fabricada en un laboratori de Mataró i batejada amb el nom de RUTI, és que permet reduir el temps del tractament de forma considerable. La durada i la incomoditat del tractament contra la tuberculosi és precisament el que fa que el 70% dels infectats l'abandonin. Segons la Organització Mundial de la Salut, Espanya, al costat de Portugal, és el país de la Unió Europea amb l'índex de tuberculosi més alt.

Publicat 01/06/2007 - 16:08h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net