Send As SMS

El bloc del Dani (www.casanovas.cat)

09 novembre 2006

Catalexa, el Govern a internet i les JERC

Sovint és una incògnita el posicionament de les diverses pàgines web catalanes, i el nombre de visites que ostenten. Actualment, l'única forma fiable de saber-ho és depenent de l'espanyol OJD, i és que encara està pendent crear un baròmetre d'internet, que ja existeix a la resta de l'àmbit comunicacional catala.

Bona part dels mitjans online que subvenciona la Generalitat ni tan sols justifiquen les visites que tenen, i en l'àmbit català Vilaweb en particular -VW sí que justifica visites, a través de l'espanyol OJD-, s'ha endut any rere any, bona part del pastís. Sens dubte, crec que ho fariem tots plegats molt millor si des del Govern es donés suport a nous projectes en català, en comptes de seguir engreixant els grans de la internet catalana. De bons -petits i grans- projectes n'hi ha moltíssims, i tots normalitzen la lengua (PatataBrava, TotCinema).

Fa uns dies va aparèixer CatAlexa, o la versió catalana de la popular Alexa.com, una empresa que té rànquings de webs, basant-se en el seu domini. A tall d'exemple, les JERC sóm -segons alexa, entre les 500.000 webs més vistes del món, (la 12a web política catalana) i superem CDC, ICV, UDC, i mooolts altres partits més petits. Bé, el què deia, que és una bona iniciativa per veure que portals com RacóCatalà, tenen una meritòria 4 posició entre les webs més visitades en català.

1 Comments:

  • Al·lucino, ets un projecte d'enginyer informàtic i tens la barra de defensar-me Alexa? Però que no saps en què es basa? La barra d'eines d'Alexa, que serveix per fer el recompte, només es pot fer servir en un navegador internet explorer i la majoria de programes que detecten spyware la consideren programari intrusiu...

    O sigui, bases el recompte d'audiències només entre els usuaris que no fan servir programari lliure i es fien del programari intrusiu? Quants són? Vull dir, quanta gent té descarregada la barra d'Alexa? Jo no en conec gaires... Em sembla molt poc rigorós.

    By enric, at 01:28  

Publica un comentari

<< Home