Divendres, 8 de juny de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Maximí, Sant Kilià

Tal dia com avui:

1786 - Es ven a Nova York el primer gelat fabricat comercialment.

Per reflexionar:

Una paraula és suficient per fer o desfer la fortuna d'un home. - Sòfocles

Cinema
La Mostra vol fer evident la importància que tenen les dones en el desenvolupament de la creació audiovisual.
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Barcelona
Comença la XV Mostra Internacional de Films de Dones, que ret homenatge a la realitzadora Mercè Vilaret
Més de 60 pel·lícules dirigides des d’una òptica femenina
Xavier Basora (laMalla.net)
Font: Agències
La Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona arriba a la 15a edició. Enguany s'hi exhibiran 64 pel·lícules i es comptarà amb la presència d'una trentena de realitzadores. El certamen retrà homenatge a Mercè Vilaret (1943-1993), realitzadora de TVE i figura destacada de la història de la televisió. La Filmoteca de Catalunya i a l'Espai Francesca Bonnemaison són les seus del festival de cinema més femení, que tindrà el seu punt de clausura el 17 de juny.
Des del 1993, la Mostra Internacional de Films de Dones de Barcelona promou el cinema dirigit per dones i dóna visibilitat a la cultura audiovisual femenina. Enguany celebra el 15è aniversari i ho fa donant a conèixer la tasca de Mercè Vilaret. Per fer-ho, es projectaran alguns dels programes i documentals més significatius de la realitzadora, com ara tres especials dedicats a Raimon, Mercè Rodoreda i el barri barceloní de La Mina. A més, s'han organitzat dues taules rodones, una d'elles moderada per la periodista Mònica Terribas, on participaran professionals i amics de Vilaret.

El festival també projectarà un cicle de Vera Neubauer, una de les realitzadores més destacades en el camp de l'animació des dels anys setanta fins l'actualitat. D'altra banda, s'han convidat tres directores palestines que, a través dels seus films, mostren la situació del poble palestí des d'una perspectiva diferent a l'habitual: incidint, per exemple, en les conseqüències que té la construcció del mur sobre la vida quotidiana d'uns pagesos de Qalqilia, que ni tan sols poden arribar als seus camps de conreu.

De la història de Cuba a la resistència obrera

Com sempre, la Mostra dedica un espai a les pioneres del cinema. Enguany seran Dorothy Arzner, amb la projecció d'un dels seus films menys coneguts, Honor Among Lovers (1931), i Kikuyo Tanaka, de qui es podrà veure Koibumi (1953), una de les primeres pel·lícules japoneses dirigides per una dona.

Entre les estrenes de documentals destaquen Judith Butler, philosphie en haut genre, una aproximació a la figura d'aquesta filòsofa dirigida per Paula Zajdermann; Reyita, d'Oliva Acosta i Elena Ortega, que planteja la història de Cuba -des de l'esclavisme fins a l'actualitat- a través de la vida d'una dona; i Resistencia, de Lucinda Torre, una crònica sobre la lluita obrera més llarga d'Europa en una metal·lúrgia d'Astúries que volia acomiadar 232 treballadors.

Finalment, entre els films de ficció, hi haurà Yes, l'última pel·lícula de la directora Sally Potter, i Pleasant moments, l'última obra de Vera Chytilova, autora de Las Margaritas.
Publicat 08/06/2007 - 06:00h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net