Divendres, 8 de juny de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Maximí, Sant Kilià

Tal dia com avui:

1786 - Es ven a Nova York el primer gelat fabricat comercialment.

Per reflexionar:

Una paraula és suficient per fer o desfer la fortuna d'un home. - Sòfocles

Notícies
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
Tarragona
Sancionen Joan Miquel Nadal per no enderrocar el Fortí de la Reina
Laura Balcells (laMalla.net)
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha sancionat l'alcalde en funcions de Tarragona, Joan Miquel Nadal, amb una multa de 1.500 euros per haver desobeït l'ordre d'enderroc del restaurant Fortí de la Reina, construït ara fa 15 anys en un penya-segat situat a la platja del Miracle, qualificada com a zona verda. L'alt tribunal adverteix que a partir d'ara cada vint dies imposarà una sanció de la mateixa quantitat fins que no es comenci la demolició, de manera que la suma total a pagar podria ser molt més elevada. Amb tot, la resolució no és en ferm i, per tant, hi ha la possibilitat de presentar recurs de súplica.
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha emès una providència per cobrar judicialment la multa de 1.500 euros imposada a l'alcalde de Tarragona en funcions, Joan Miquel Nadal (CiU), per no acatar la sentència que obliga a enderrocar el restaurant Fortí de la Reina. La sala del contenciós de l'alt tribunal assenyala que "ja han transcorregut els 30 dies que havia donat" perquè l'alcalde tarragoní procedís a enderrocar el restaurant.


Quan el local va començar l'activitat, ho va fer amb tots els permisos necessaris, motiu pel qual -si finalment s'enderroca- s'haurà d'indemnitzar el propietari amb una gran quantitat de diners. La llicència d'activitat la va donar l'ajuntament de la ciutat ara fa 18 anys, quan governava el partit socialista.


Reunió entre Ballesteros i Nadal


El futur alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, s'ha reunit aquest dijous amb Joan Miquel Nadal per tractar, entre d'altres, aquest tema. Ballesteros ha avançat que parlarà amb els serveis jurídics de l'ajuntament "per saber les possibilitats" sobre el Fortí, assumint que "ja està quasi en la fase final del procés".


La història del Fortí de la Reina va començar ara fa 15 anys quan una veïna de l'establiment va presentar una demanda perquè s'havia edificat en una zona verda. El restaurant es va construir en un antic fortí militar que van fer servir els partidaris de l'Arxiduc d'Àustria en la Guerra de Successió (1702-1714) per defensar Tarragona.


L'Ajuntament de la ciutat i la societat mercantil Fortí de la Reina van presentar diferents recursos de cassació per evitar que es dugués a terme la demolició, però tots van ser desestimats.

Publicat 07/06/2007 - 17:58h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net