Divendres, 8 de juny de 2007 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Maximí, Sant Kilià

Tal dia com avui:

1786 - Es ven a Nova York el primer gelat fabricat comercialment.

Per reflexionar:

Una paraula és suficient per fer o desfer la fortuna d'un home. - Sòfocles

Actualitat
El cianur que alliberen els materials moderns quan cremen és un dels principals causants de la mort per intoxicació de fum.
 
Enllaços
augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
En els incendis, la intoxicació per fums causa el 80% de les morts
Es confirma l’efecte d’un antídot contra la intoxicació per fum
laMalla.net  (laMalla.net)
Font: EFE
Té un nom estrany, "hidroxocobalamina", però aquest antídot té la capacitat de disminuir els efectes de la intoxicació per fum d'incendis; concretament, fins a un 67% dels afectats que el reben sobreviuen. Els resultats de diversos estudis, presentats aquest dijous a Tarragona durant la taula rodona "Incendi, fum, monòxid de carboni i cianhídric", ratifiquen l'efectivitat d'aquesta substància.
El subdirector del Samur de Madrid, Ervigio Corral, ha explicat els resultats d'un estudi per avaluar l'eficàcia de l'antídot en les persones intoxicades per fums durant els incendis. Aquest tipus d'intoxicació és la responsable del 80% de morts durant aquests sinistres.

Segons ha apuntat el doctor Corral, fins fa poc temps es pensava, de forma errònia, que les morts per intoxicació es devien quasi exclusivament al monòxid de carboni. S'ha demostrat, però, que el cianur produït per la combustió dels materials més moderns és un dels principals responsables d'aquestes defuncions. El nou antídot, atenent a l'estudi presentat, redueix els nivells de lactat (indicador de la gravetat d'intoxicació per cianur) un 35% en només 28 minuts després de la seva administració.

Corral ha recalcat que és important que la hidroxocobalamina estigui disponible en totes les unitats d'emergència prehospitalàries. Els experts també han constatat que a Espanya existeixen encara diferències importants sobre la disponibilitat d'aquest antídot a les diferents comunitats autònomes. Només Navarra, Extremadura, Cantàbria, Canàries i Castella i Lleó compten amb l'antídot en més del 60% dels seus hospitals. En aquest sentit, el doctor Corral ha afirmat que "avui dia no és justificable no utilitzar-lo en les persones afectades" ja que gràcies a aquest antídot "s'han salvat la vida de moltes persones".
Publicat 07/06/2007 - 20:44h
 
Vols afegir el teu comentari a la notícia?

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS
laMalla.net