AL DIA

Actualitat
Esports
Efemèrides
Agenda
Cinema
Exposicions
Urgències
El Temps
Programació TV
Loteries
El trànsit

REVISTA SETMANAL

Premis Llavor de Lletres
Des del Cau
Cop d'ull
Noticiari
Classificacions Esportives
Esports
Lo carro gros
Entretoc
Món rural
Cuina

GUIA DE SERVEIS

Treball
Serveis classificats
El lector anuncia
Felicitats!

SUPLEMENTS

Salvem les imatges
Llavor de lletres
El fet casteller
La Fura mil
La Festa Major de Vilafranca
La Xerrateca amb Marimar Torres
Anuari 2006
El gall del Penedès
100 anys de cinema a Vilafranca
Penedesencs a Internet (directori de pàgines personals)
Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya
Arxius

LA FURA
Germanor, 3
Vilafranca del Penedès
Tel. 93 890 24 55
Fax 93 817 16 25

CORREU:
noticiari@lafura.cat

agenda@lafura.cat

exposicions@lafura.cat

bustia@lafura.cat

lafura@lafura.cat

llavordelletres@lafura.cat

publicitat@agencianexos.com

enjolit@enjolit.com

CUINA 1/7 de juny del 2007
PRIMER PLAT SEGON PLAT POSTRES

ARRÒS VERD

Si ha arribat la primavera, bo serà que a la taula això es noti. Fent-hi aparèixer primer el color verd de les fulles i, al final, el vermell dels fruits. D’aquí que, tot i que la definició no s’ajusti massa a l’aspecte final i a les expectatives creades, he batejat aquest arròs com arròs verd.

No hi trobareu el color repartit i uniforme del negre de l’arròs amb sípia o el groc de l’arròs que du safrà, però les notes de verd seran suficients per justificar-ne el nom. Tant el pebrot verd com els pistatxos i el julivert, hi contribuiran.

Tampoc no hi trobareu la cocció en sofregit dels arrossos anteriors perquè el que us proposo és, simplement, una amanida. Fresca, ja una mica estiuenca i perfumada amb suc de llimona. Temps hi haurà, en el segon plat, de suar la cansalada si encara teniu fred.

CONFECCIÓ
Coure l’arròs en aigua degudament salada i el temps que indiqui l’envàs. Quan estigui al punt, escórrer-lo i deixar-lo refredar tot remenant-lo per accelerar el procés.

Escaldar un minut els pistatxos sense closca i pelar-los. Retirar el copoll i les llavors del pebrot verd i tallar-lo a daus de la mida dels pistatxos.

Preparar l’amaniment tot esprement la llimona, colant el suc, salpebrant-lo i finalment allargant-lo amb oli d’oliva mentre l’anem batent amb l’enganyamarits.

Disposar l’arròs en un bol. Incorporar-hi pistatxos i pebrot i mesclar-ho tot bé. Regar-ho amb l’amaniment, donant-hi un parell de remenades més i espolsar-hi pel damunt el julivert cisellat per donar-li un darrer toc verd.

CONSELLS
Els pistatxos no han de ser els que habitualment consumim en aperitiu. Aquests estan torrats però també salats. Per sort, les botigues ja comencen a tenir clares aquestes diferències i ja en venen de pelats i sense salar.

Convé que l’arròs quedi solt i no arribi a empastar-se. Per tant, podem anar directament a un tipus, com el llarg, que no s’obri fàcilment. Però es tracta també de deixar-lo al punt. I per aconseguir això és important respectar certes regles que demanen aigua abundant i salada, un temps de cocció ajustat, un escorregut quasi immediat i un refredat també ràpid.

Les condicions anteriors segur que ja us han fet veure que podeu coure l’arròs el dia abans i guardar-lo. Més encara si en feu coure més del que necessiteu i el guardeu per a altres plats.

Si voleu que el plat sigui més verd, només us caldrà augmentar la quantitat dels ingredients d’aquest color. O incorporar-ne altres del mateix color. Per exemple, uns espàrrecs de marge o uns tirabecs just blanquejats, és a dir, cuits un parell de minuts en aigua bullent.

El julivert, quan el ciselles o piques, deixa anar aigua i això fa que s’empasti i dificulti el repartiment per damunt dels plats. Una solució és cisellar-ne més i, un cop a punt, eixugar-lo posant-lo entre dos fulls de paper absorbent. En perds una mica, però el pots escampar millor. Una altra opció seria recollir-lo del recipient on l’has cisellat amb una mica d’oli de l’amaniment, però aleshores, en incorporar-s’hi, es veu menys en el plat. Com veus, d’opcions no en manquen.
PER A
UN PRIMER


INGREDIENTS
-Arròs (300 grams)
-Pebrot verd (1 unitat)
-Pistatxos (30 grams)
-Llimona (1 unitat)
-Julivert (uns brots)
-Oli d’oliva
-Sal
-Pebre

DIFICULTAT


CALORIES


PREU


CONFECCIÓ




© LA FURA, Informatiu de l'Alt i el Baix Penedès
Pàgina optimitzada per Internet Explorer a 800x600 píxels