Divendres, 8 de febrer de 2008 

Correu

Almanac

Avui és:

Sant Jeroni Emilià, Santa Elisenda

Tal dia com avui:

1999 - Mor l'humorista Luis Sánchez Polack, conegut com a Tip.

Per reflexionar:

Una síntesi val per deu anàlisis. - Eugeni d'Ors

augmentar la lletradisminuir la lletraEscoltar la notíciaimprimirtamany lletra
França ha ratificat el Tractat de Lisboa
El Parlament francès ha ratificat aquesta matinada el Tractat de Lisboa, dos anys i mig després que la ciutadania digués no a la Constitució de la Unió Europea en un referèndum. El president de la Comissió Europea, José Manuel Durao Barroso, ha dit que França confirma així la voluntat de compromís amb "el primer pla europeu".
El projecte de llei que autoritza França a ratificar el Tractat de Lisboa va aprovar-se primer a la Cambra de Diputats per 336 vots a favor, 52 en contra i 22 abstencions. Més tard, de matinada, s'ha aprovat al Senat per 265 vots a favor i 42 en contra. Els diputats del partit conservador governant, UMP, de Nicolas Sarkozy, van votar a favor, encara que més de cent no van assistir a la votació i alguns "soberanistes" s'hi van pronunciar en contra.


França, juntament amb Holanda, va ser un dels països que amb el seu "no" va fer caure el projecte de Tractat Constitucional. És el cinquè estat membre que ratifica el de Lisboa, després d'Hongria, Eslovènia, Malta i Romania.


En un comunicat, Durao Barroso ha destacat "l'ambició europea" del president francès Nicolas Sarkozy i de les institucions de la República, en especial de cara a la presidència francesa de la UE, que començarà el mes de juliol.


Publicat 08/02/2008 - 09:33h
 
Comentaris

Veure opinions d'altres notícies
NORMES D'ÚS
  • Les opinions són dels internautes, no pas de LaMalla.net
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis espanyoles.
  • LaMalla.net es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.
Esborrar
Nom:



  • Mapa del web
  • Què és laMalla.net
  • Qui som
  • RSS